Espresso – Din lokala tidning
20240204 125503

Nybörjartävling i brottning – genomförd i Tyringe

Tyringe Bk arrangerade en nybörjartävling nyligen. Det blev 117 deltagande killar och tjejer, som blev grupperade efter bl.a ålder, vikt, tjej/kille och hur duktiga de var. De allra flesta brottarna fick gå 3 matcher.

Tyringe BK:s största nybörjartävling

Detta var till antalet den största nybörjartävlingen Tyringe BK arrangerat. Det blev totalt 183 matcher på mattorna i Tyringe. Bland besökarna fanns även internationellt deltagande. AK Heros från Danmark gästade med fem stycken deltagare.
Värnamo kom med 18 st deltagare, tätt följt av Tyringe som ställde upp med 14 deltagare. Totalt kom det brottare från 21 stycken klubbar, inräknat arrangörsklubben.

Näring och förtäring för både brottare och publik

Förutom brottning, fanns det cafeteria där publik och deltagare kunde köpa  kaffe, mackor, dansk pölse, nypoppade popcorn mm. 
– Vi hade också ett stort lotteri där vinsterna var skänkta av våra snälla sponsorer, berättade Curt-Arne Blom.
Utomhus grillades det hamburgare och korv till hungriga brottare, funktionärer och föräldrar.

Glädje och tårar

image

Det var både glädje och tårar bland deltagarna. Vann man blev man förstås glad, och ibland var förlusterna tunga och det kom lite tårar. Men sådan är idrottsvärlden. Ett kul inslag var gruppen med ”överåriga” brottare. Det var en grupp med fyra deltagare, där den äldste var 37 år och den yngste 19 år. Men de var nybörjare. Det bevisar bara en sak, och det är att det är aldrig försent att börja med brottning. Brottning är ju som alla vet en väldigt bra träningsform för alla åldrar.

Alla fick guldmedalj

20240204 125431

Eftersom det var en nybörjartävling blev det inga regelrätta prislistor utan man mötte alla i sin grupp, och alla fick varsin guldmedalj. Många stolta brottare som kom hem med en guldmedalj och visade upp för sina föräldrar. Sammantaget en mycket trevlig tävling, som varade nästan 6 timmar.

Curt-Arne Blom
Tyringe BK

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x