Espresso – Din lokala tidning
eplamoje

Nyinvigning efter branden

Allt sker av en anledning. Så sammanfattar Morgan ”Epla-mojje” Svennarp den tid som gått sen hans livsverk brann ner – fram till det som snart ska invigas.

– Jag bestämde när jag såg lågorna sluka byggnaden att detta skulle bli starten på något nytt, minns Morgan. Många varnade mig för att det kommer en tid för bearbetning. Men jag har hela tiden sett framåt.

Ett batteri i en elbil började ryka. Räddningstjänsten fick larm innan det ens börjat brinna. Men sen gick det snabbt – för snabbt för att rädda. Snabbt har det också gått att bygga nytt.

– Jag hade redan innan planer på att bygga till så processen med logistik var redan igång, förklarar Morgan. Nu blev det inte riktigt så, men om jag ska vara ärlig så kunde det inte bli bättre. Jag är tacksam för all den hjälp jag fått under den här perioden.

VÄLKÄND I BRANSCHEN

Eplamojje är känd i lackeringsbranschen. Han började lackera bilar hemma till utställningar redan 2002, 18 år gammal. 2014 flyttade han verksamheten till Osby och med fem anställda har han drivit den vidare till branden. Han är respekterad och anlitad för uppdrag över hela landet. Vill man ha något speciellt, så är det tydligen Eplamojje man ska kontakta. Så sa Jan Emanuel (Robinsonvinnare 2021) när han frågade runt för att lackera en Epa till sin dotter.

ÖKAT KAPACITET

Verksamheten har utvecklats från lackering till att erbjuda hela processen med renovering.

– Ja i grunden jobbar vi med försäkringsskador, där vi återställer bilar till original, förklarar Morgan.

– Men vi får allt mer uppdrag där lackeringen är en del i ett större uppdrag. Vi bygger/återställer bilar från grunden. Det vi inte kan göra själva, tar vi hjälp med. Nu när vi fått möjlighet att tänka logistik från grunden, så har vår kapacitet ökat gånger två. Vi kan ha fler bilar inne och transportera dem runt i processen utan att de påverkar varandra.

DETALJERNA VIKTIGAST AV ALLT

Det genomgående i ECG:s verksamhet, handlar om detaljer.

– Ja det är så det började en gång i tiden, förklarar Morgan.

– Men det är även vårt fokus på detaljer som gjort att vi nått dit vi är. Inte bara fräcka motiv utan i allt vi gör. Vi har 17 utställningsbilar på Elmia. Samtliga visar att vi kan så mycket mer. När kunden ska hämta sin bil, så finns den i ett leveransrum med specialbelysning och motivlackade väggar i syfte att förhöja känslan.

– Ja känslan när man hämtar är kanske den viktigaste, säger Epla-mojje.

ecg

SER FRAM EMOT INVIGNING

Den 30 september är det dags att visa upp ECG (Eplamojje Custom Garage) i nya lokaler på Klövervägen i Osby.

– Jag räknar med ett par tusen intresserade, säger Morgan. Både lokalt och långväga. Så det blir en spännande dag. Då är vi klara med asfalteringen runt hela byggnaden.

Det avslutande steget i Morgans planer är att bygga förvaringsutrymme för alla bilar som ska in i processen.

– Ja men nu ska vi fokusera på invigning. Vi har en del detaljer kvar i det arbetet, som att köpa in korv så det räcker.

Se Morgan Svennarps EPA traktor som han byggde och lackerade till Jan Emanuel Johansson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x