Espresso – Din lokala tidning
dsc0614

Nysatsning på gymnasieteater

Oddities & Mirth spelade för 350 Osbyelever

SKOLA/KULTUR. Med ett stänk av nycirkus och burlesque, karaktärer som hämtade ur ett skräckkabinett och suggestiv musik och video besökte showgruppen Oddities & Mirth Osby. Föreställningen The Sleeping Carnival arrangerades av Riksteatern Osby och erbjöds till alla gymnasieelever på Ekbacke­skolan. Medlen till arrangemanget kommer från Sparbanksstiftelsen 1826.

 dsc0696
The Sleeping Carnival spelas av Oddities & Merth med gästartister.

Riksteatern Osby arrangerar varje år teater till grundskolorna i Osby kommun med stöd från Kultur & Fritidsförvaltningen. 

– Vi har länge tänkt att vi vill erbjuda något för gymnasiet också, och nu äntligen blev det av, säger Jimmi Sjölander, föreningens ordförande som är på plats och roddar föreställningen.

– Vi har haft ett bra samarbete här i dag – både med Helios scentjänst som sköter tekniken och med Maria och Lennart på Borgen som har hjälpt till att förse alla elever med popcorn.

 dsc0573

Oddities & mirth är artristduon Beatrice Aurore (Beatrice Lindholm) och Lady Rivet (Linn Oscarsson). I föreställningen The Sleeping Carnival har de tagit med sig ett anhang av gästande artister  för att bjuda på en show som bygger på musik, akrobatik, dans och variténummer.

– Vi sålde slut Teater 23 i stockholm med föreställningen, och nu ser vi fram emot att ta ut den på turné genom riksteatern. Jag och Beatrice är Oddities & Mirth, och här samarbetar vi med artister och akrobater från flera olika länder, säger Linn Oscarsson.

 dsc0680

– Vi ville boka något i gränslandet mellan dans och nycirkus för att det skulle tilltala en bred publik. Vi har haft två föreställningar idag och omkring 350 elever har sett dem. Flera har varit lyriska över att de har fått se teater på skoltid och vi hoppas verkligen att detta kan bli ett koncept som vi kan genomföra flera gånger framöver, summerar Jimmi Sjölander.

Text&Foto: Erik@espressomedia.se

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x