Espresso – Din lokala tidning

Nytillträdd VD på Medvind

Åse Mathisen-Larsson är nytillträdd VD på det sociala företaget Medvind i Glimåkra sedan början av april. Hon efterträder Anita ”Titti” Axelsson som gick i pension i mars.

Åse är född och uppvuxen i Glimåkra, och bor sedan många år tillbaka i Kristianstad. Tillsammans med sin man har hon bland annat haft företag och drivit en livsmedelsaffär.
Hon har i alla sina yrkesverksamma år arbetat inom handel på olika sätt och jobbat inom olika branscher. I sina olika befattningar har hon också kommit i kontakt med många människor.

Hur känns det att jobba här på Medvind?

– Det känns jättebra och stimulerande samtidigt som det är en utmaning att fortsätta att bygga upp företaget med att få fler uppdrag till oss och de anställda här. Vi är ett socialt företag och har även daglig verksamhet knuten till oss.

Hur många anställda är det här?

– Det är 23 anställda här inklusive mig och vår ekonomiansvarige som heter Mahdi.
Utöver de 23 anställda finns det även praktikplatser för arbetsträning och företaget sysselsätter uppemot 40 personer.

Vad är dina visioner?

– Att Medvind skall fånga upp fler människor som står utanför arbetsmarknaden av olika skäl som exempelvis integration och språksvårigheter. Och att vi kan erbjuda praktiskt arbete i kombination med utbildningar i samarbete med vår kommun här i Östra Göinge.

– En av visionerna är att vi skall ha ett flerårsprojekt, avslutar Åse intervjun med innan hon hastar vidare i Medvinds lokaler och hjälper sina medarbetare med olika packningssaker.

Fotnot: Om ert företag behöver enklare hjälp så tveka inte att kontakta Medvind.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy