Espresso – Din lokala tidning
img 0773

Nytt år – nya möjligheter för Göinge Näringsliv

Vi kan nu se tillbaka på ett framgångsrikt näringslivsår under 2023. Det gäller allt från en fortsatt stigande trend i Svenskt Näringslivs ranking till lokala insatser. Inom Göinge Näringsliv har vi dessutom märkt av ett stigande intresse för vår verksamhet, så nu ser vi fram emot 2024.

Handla hemma mässa med mersmak

img 9009

Förra årets succé med en Handla Hemma mässa på pappersbruksområdet, följdes upp under året med mersmak.
– Besöksantalet var långt över förväntningarna, berättar ordförande Marie Elnertz. Intresset för vad våra lokala företagare kan erbjuda var under året ännu större än premiären 2022. 

Save the date: Spika redan nu lördagen den 4 maj. Då kör vi årets upplaga på samma plats, fast med fler upplevelser.

Stort intresse för FET-projektet

fet

FET-projektet har fått stort gensvar under 2023. Totalt kom vi i kontakt med ca 150 företag varav 100 fått besök för att lyssna av ett individuellt tillväxtbehov. Ett 20-tal företag ville aktivt få hjälp med att vidareutveckla sina företag.

Excel-utbildning i februari

img 9005

I samarbete med Glimåkra folkhögskola och Sparbanken Skåne genomför vi en kurs i excel i februari. (Preliminärt 15/2) Håll utkik efter mer information och möjligheten att anmäla sin medverkan.

Fortsatt positiv trend i ranking

All time high för Östra Göinges näringslivsranking. Kommunen ger företagen ett gott bemötande och prioriterar näringslivet högt. Östra Göinge nådde under 2023 sin bästa placering (44) någonsin i Svenskt Näringslivs ranking av företagsklimatet bland landets kommuner.
– Tillsammans är vi starka och fortsätter samarbetet 2024 med Östra Göinge kommun, säger Marie. Göinge Näringsliv fortsätter dessutom att utveckla samarbetet med olika stiftelser för att stärka bygdens företagare.

Utbildning i digital kommunikation

img 9007

Under hösten genomförde Göinge Näringsliv en uppskattad utbildning i digital kommunikation. Den var anpassad för både övergripande och spetsinriktad kunskap och mottogs mycket positivt av samtliga medverkande. Utbildningen var ett givande samarbete tillsammans med Scarp Media och Sparbanken Skåne.

Årets pristagare – vem vill just Du nominera?

resized resized 20231004 203145 10976504725125991

I vanlig ordning så kommer Göinge Näringsliv att presentera årets företag, årets unga företagare och årets Queenia. Av alla fantastiska insatser söker vi nu tips på de som gjort något extra under 2023. Kontakta oss gärna med tips på vem just du skulle vilja nominera – och varför.

img 9906
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x