Espresso – Din lokala tidning
Broby Gästis

Nytt hotell skapar nya möjligheter i Östra Göinge

NÄRINGSLIV. Med planering så har det tagit ca två år att skapa en hotellvåning hos Malmbergs Gastro, för många mer känt som Broby Gästgivargård.
– Det finns två Broby Gästgivargård i landet, förklarar Sylvia Devnell. Därför har vi valt att mer marknadsföra vårt företagsnamn Malmbergs Gastro.
Nu står äntligen nio rum för totalt ca 21 personer, färdiga att bokas.

En röd tråd
Den röda tråden genom projektet har varit att skapa ett hotell som känns välkomnande. Men också att behålla och framhäva huset själ. Bjälkarna är ett sådant exempel som idag spelar en viktig roll både visuellt och för konstruktion. Högt i tak med stora kristallkronor ska ge en välkomnande känsla.
– Vi har bevarat befintlig korridor och rumsstrukturer. Varje rum är unikt och har en egen fondtapet från mitten på 1800-talet då huset är byggt. Kombinerat med de varma kulörerna och materialen skapar det hemkänsla.

Grupper välkomna
Malmbergs Gastro har redan en väl tilltagen restaurang med generösa utrymmen för möten och evenemang. Ett område som det nu finns mer möjligheter att utveckla vidare.
– Ja men vi får ta en sak i taget, berättar Sylvia. Just nu råder det återhållsamhet men vi ser fram emot att välkomna fler mindre grupper på ca 10-12 personer.
För de nyfikna och intresserade så kan man följa utvecklingen via hemsidan www.malmbergsgastro.se.


Ett givande samarbete
Det har varit ett nära samarbete tillsammans med Malin, Martin och Jan-Eric Järletoft som äger fastigheten. Allt började med en diskussion kring behov och möjligheter.
– Järletoft har varit generösa och låtit oss komma till tals om det mesta vad gäller utförande av rummen och allmänna ytor, berättar Sylvia. Arkitekten Malin Järletoft har ritat och kommit med förslag som vi har fått ha synpunkter på. Det gäller också exempel på tapeter och färger. Det finns ju en viss yta att förhålla sig till och regler som vi alla måste följa.

Text och foto: johnny@espressoreklam.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy