Espresso – Din lokala tidning

Nytt magasin för ökat samarbete

All framgång kräver hjälp och samarbete. Det är plattformen för både Göinge Näringsliv och Östra Göinge kommuns näringslivsenhet. Därför känns det ju naturligt att alla delar samarbetar för att tillsammans skapa något större.

En del för Göinge Näringsliv handlar om att kompetensutveckling. En annan om att stimulera nätverket till nya affärer.

– Nya affärer uppstår genom relationer och att man faktiskt får mer kunskap om vad företagen i Östra Göinge kan erbjuda, förklarar ordförande Camilla Larsson. Ett magasin är ett sätt att skapa större synlighet och låta våra medlemmar få berätta om sig själva. Tidningen delas nu ut till alla medlemmar och till alla aktiva företag i Östra Göinge.

Göinge Näringsliv jobbar på flera plan för att med gemensam kraft skapa utveckling både för föreningen och för varje enskild medlem.

– Det är svårt att ensam dra hela lasset. Framför allt för de mindre företagen som vill växa men som kanske inte har tiden, kompetensen eller möjligheterna. Då kan det vara tryggt och effektivt att vända sig till oss. Vi har ju en översikt och möjlighet att pussla ihop och driva frågor på en annan nivå, som då kan gynna företag och stimulera till nya affärer.

Det kanske viktigaste samarbetet är mellan Göinge Näringsliv och kommunens näringslivsenhet.

– Ja om vi tillsammans kan skapa eller driva något, så får ju det en väldig kraft, förklarar Camilla. På så sätt är vi beroende av att samarbeta. Så ambitionen är att vi kan luta oss mot varandra och få styrkan av en gemensam kraft. Sen är det ju klart att vi ska driva egna frågor där kommunen är motpart. Men har vi redan ett upparbetat samarbete och förtroende, så skapar det möjligheter till lösningar.

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy