Espresso – Din lokala tidning
bilam 1

Nytt namn – samma service. Bilams AD-butiker blir BilXtra

ANNONS. Mycket är sig likt men ändå är det nytt! Sedan snart en månad tillbaka kan den observanta se att AD Bildelar i både Hässleholm och Osby bytt fasadskyltar och stoltserar nu med namnet BilXtra. Vi fick ett samtal med Fredrik Bjerngren, Vd på BILAM som äger dessa butiker.

Hej Fredrik, berätta för oss – vad innebär namnbytet från AD Bildelar till BilXtra?

– Som kund eller besökare i butiken så betyder det faktiskt inte något alls är det ärliga svaret. När man ska köpa reservdelar eller förbrukningsartiklar till sin bil är det fortfarande till oss man ska vända sig. Prisbilden kommer vara sig lik och sortimentet likaså. När man vill köpa kvalitetsprodukter och komma hem med rätt delar till sin bil, ja då är det till oss man ska vända sig till.

bilam 2

Vilka är BilXtra och hur sitter det ihop med BILAM, förklara för oss så vi förstår.

– BilXtra är en del av Mekonomen Company och är den för stunden snabbast växande kedjan i Sverige med butiker på 30-tal orter. Med BilXtra har vi ett koncept som vänder sig såväl till privatkunden men också till den till professionella verkstaden. BILAM är företaget som äger butikerna i Älmhult, Osby, Hässleholm, Laholm och Halmstad och genom franchiseavtal så har vi försäljningsrätten i BilXtra’s namn på orterna och närområdet där vi är etablerade. Förutom butiker så driver vi några verkstäder själva på några av orterna samt att vi levererar reservdelar till flertalet verkstäder på respektive ort.

Finns de som skruvar hemma på uppfarten eller i garaget fortfarande?

– Som du själv antyder i frågan så har bilarna blivit mer tekniska och att läsa felkoder är en stor del, men visst finns det fortfarande de som vill göra jobbet själva hemma på uppfarten eller i garaget. Har du bara kunskapen och möjligheten kan du göra mycket och framförallt om du har en lite äldre bil.

Varför ska jag inte handla delarna på nätet?

När du köper delar till din bil är det viktigt att få tag på rätt delar. Risken att man klicka hem fel del är överhängande och då står du där på lördagen och rivit ned bilen och så är det fel bromsbelägg eller spindelled. Det är den kunskapen och tiden som du får när du vänder dig till oss. En vanlig Volvo V70 2,4L D kan t.ex. ha upp till 7 olika bromsskivor beroende på hur och för vilken marknad bilen är sammansatt till, här gäller det att man klickat rätt.

Ni kan det här med reservdelar med andra ord?

– Ja, reservdelar till fordon är vår kärnverksamhet och att hjälpa verkstäder att få tag på rätt reservdelar till de planerade och uppkomna verkstadsjobb som genomförs varje dag är vad vår verksamhet går ut på.

Blir det någon invigning med bra erbjudanden?

– Vårt byte gick snabbt när vi bestämde oss för det så vi har precis kommit in i nytt affärssystem, skyltat om verksamheten och ändrat vårt logistikflöde. Men innan sommaren så kommer vi ha en ordentlig invigning på varje ort.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x