Espresso – Din lokala tidning

Odla kärlek

Odla kärlek

Ett odlingsprojekt för integration!

Initiativet till träffarna kommer från mig – Anna på Växtmästaren. Jag kände att jag ville göra något för att få framför allt kvinnor mer integrerade i samhället, att de ska våga sig ut och få ett socialt liv. Det är faktiskt så att jag själv behöver lära mig mer om just odling eftersom intresset för att odla ökar.

Modet med att odla i pallkragar samt debatten om besprutningsmedel samt minskade näringsämnen i stressade grönsaker har satt fart på odlandet.

En eftermiddag i veckan, just nu kl. 13:00 på onsdagar, kommer det att genomföras en liten odlingskurs hos Växtmästaren i Osby. Gruppen består av kvinnor som läser SFI i Osby i samarbete med Klubb Sonya.

Vi kommer att gå igenom utbudet av sorter att odla, studera frökataloger, söka på internet efter önskade frösorter och självklart testa att så och förodla. Det första vi testar på blir chili och paprika!

Från starten blir det gruppen från Klubb Sonya samt Anna och Jenny från Växtmästaren som blir deltagarna i kursen men tanken är att gruppen ska växa med fler deltagare utifrån.

Hör gärna av er om ni vill vara med!

Anna och Henrika

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x