Espresso – Din lokala tidning

OK Älmes Sprint-DM blev en stor succé

Orienteringsklubben Älme har för första gången i sin 70-åriga historia arrangerat en Sprintorientering. En lördags förmiddag i maj arrangerade man DM i Sprint individuellt och på eftermiddagen DM i Sprintstafett. En sprintorientering har man i stadsmiljö och det var en rejäl utmaning för föreningen att anordna detta dubbelarrangemang med totalt över 900 starter. Merparten av deltagarna kom från Småland, men även några Skåne- och Blekingeklubbar var representerade.

Tävlingscentrum var på Torget i Älmhult och Älmhults kommun hade välvilligt stängt av några av gatorna i centrala Älmhult. Deltagarna öste beröm över de utslagsgivande banorna och deltagarna var lyriska över arrangemanget. OK Älme hade över 100 frivilliga funktionärer i arbete under tävlingen och allt fungerade perfekt utan missöden.

En av anledningarna till att klubben arrangerade en tävling i stadsmiljö var att man vill synliggöra sporten för allmänheten och det kan man konstatera att man verkligen lyckades med. Många Älmhultsbor hade hittat ned till torget och utmed gatorna var det också mycket publik.

Några löparkommentarer:

”Jättebra!! Roligaste sprinten jag sprungit i Sverige”

”Eloge till alla funktionärer, kontrollvakter och flaggvakter. Ni fanns överallt och säkrade upp eventet bra”.

Nu laddar klubben om för 2020 års tävling, som denna gång kommer att gå i skogsterräng.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy