Espresso – Din lokala tidning

Öka din falltrygghet

Nu startas äntligen en kurs i falltrygghet i Knislinge. Det är Knislinge Budoklubb som satsar på fallteknik för äldre för en ökad trygghet och minskad skaderisk.

Många äldre drabbas av sämre balans och därmed otrygghet och ökad skaderisk. Detta går till viss del att förebygga genom att träna upp balansen och lära sig falla på rätt sätt. Falltrygghet för äldre är unikt och nytt koncept som Judoförbundet har tagit fram. Jag har gått en licensutbildning för att lära ut falltrygghet för äldre och fallsäkerhet för yrkesverksamma, berättar Anders Bengtsson på Knislinge Budoklubb.

Blir tryggare
Judons fallträning och metodik gör den enskilde tryggare så att den kan slappna av och i många situationer återvinna sin balans, eller vrida sig och rulla ner mjukare om fallet inte kan undvikas. Det som är unikt med judons fallträning är inte bara den naturliga styrke-, koordinations- och balansträning som den ger, utan att den också kan lindra de skadliga effekterna av de fall som inte går att förebygga utan ändå inträffar, säger Anders Bengtsson på Budoklubben.

Åtta lektioner
Med hjälp av en licensierad instruktör får du under kursen lära dig fallövningar, styrketräning och balansträning. Inga förkunskaper krävs och om du så önskar så kan klubben även lära dig en del självförsvar.

Kursen består av åtta lektionstillfällen fördelade på lika många veckor. Träningen är på fredagar kl. 15:00 – 16:30 med start 1 februari vid minst 10 anmälda deltagare.

Kostnad
för de åtta veckorna: 600:-
Anmälan sker till:
anders.bengtsson@judo.se
eller 0705-365 453

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy