Espresso – Din lokala tidning

Om att Växa Tryggt

FAMILJ. Stunden är inne och det är dags att säga hej till Bebis. Du efterlängtade lilla varelse ska nu få se var du ska bo när du inte längre ligger skyddad, vaggad och lagom varm i mammas mage.

Dina föräldrar vill ha en bruksanvisning med sig hem från BB. Kan undra vad de ska ha den till? Du kommer på att det hade varit bra för dem att direkt veta vilket skrik som betyder att du är hungrig och vilket skrik som betyder önskan om närhet och mys.
Du märker att dina föräldrar lär sig väldigt snabbt att förstå vad du vill. När du är nöjd så ger du dem världens största leende och de blir alldeles till sig av glädje.

Dina föräldrar har tackat ja till Växa tryggt och det innebär att ni får sex hembesök istället för två. Ni hann inte vara hemma mer än några dagar innan det första besöket dök upp. Barnmorskan som, tillsammans med din andre förälder, lyssnat på dina hjärtljud när du låg i mammas mage kom och fick träffa dig i verkligheten. Hon tog med sig barnhälsovårdssköterskan som kommer att träffa dig på alla hembesöken.
Sköterskan kommer att väga, mäta och vaccinera samt prata med dina föräldrar om saker de undrar över när det gäller dig. Dina föräldrar fick chans att ställa en del frågor och de fick en bok som heter ”Leva med barn”.
De fick även en liten bok som handlar om dig, där de skriver in hur mycket du går upp i vikt och hur lång du blivit.
Växa tryggt, ja det ska du få göra!

Eva Ågran
Samordnare Familjecentralen, Osby

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x