Espresso – Din lokala tidning

Öppen gård i Nedanbäck

Det är numera en årlig tradition för många att ta familjen med sig till Ingrid och Per-Åke Persson i Nedanbäck den helg i april då de håller öppen gård.

Det är det stora positiva gensvaret som gör det så roligt att fortsätta med detta, säger Ingrid som tillsammans med maken bjuder in allmänheten till sin gård i Nedanbäck den 13-14 april.

Under helgen kommer Nedanbäcks gård och gårdsbutik att vara öppna för besök mellan kl. 10-14. Vi gör detta framförallt för att barn ska få en chans att komma ut och se djuren och kunna komma så nära dem som möjligt, berättar Ingrid.
Det innebär att den som vill får klappa och mata djuren. Men det går minst lika bra att iaktta djuren från några meters håll om man vill det. Fåren har lammat och korna har kalvat så det finns gott om ungar på gården.

Förutom gårdens djur så kommer systrarna Gyding att finnas på plats och ha ponnyridning för den som vill prova på. De var här redan förra året och det var verkligen populärt med ponnyridningen. Lena Celander kommer också tillbaka detta året med sina egenhändigt sydda barnkläder med djur- och traktormotiv, berättar Ingrid.

Vid lunchtid tänds grillen och det kommer att finnas korv och hamburgare att köpa. Andra uppskattade inslag är den tipsrunda med fokus på djur- och naturfrågor som hela familjen kan hjälpas åt med, samt chansen att få provsitta en riktig traktor. Det finns också möjlighet att få skriva eller rita en hälsning till djuren på balar precis som förra året. Vi fick fantastiska balar då så därför har vi med det inslaget igen. En nyhet för året blir det också. Man kommer att kunna ge namnförslag till två lamm som ska ”döpas”, en tjej och en kille, avslutar Ingrid och hälsar alla hjärtligt välkomna.

Text: jessica@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy