Espresso – Din lokala tidning

Öppen gård i Nedanbäck

Det är numera en årlig tradition för många att ta familjen med sig till Ingrid och Per-Åke Persson i Nedanbäck den helg i april då de håller öppen gård.

Det är det stora positiva gensvaret som gör det så roligt att fortsätta med detta, säger Ingrid som tillsammans med maken bjuder in allmänheten till sin gård i Nedanbäck den 13-14 april.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Under helgen kommer Nedanbäcks gård och gårdsbutik att vara öppna för besök mellan kl. 10-14. Vi gör detta framförallt för att barn ska få en chans att komma ut och se djuren och kunna komma så nära dem som möjligt, berättar Ingrid.
Det innebär att den som vill får klappa och mata djuren. Men det går minst lika bra att iaktta djuren från några meters håll om man vill det. Fåren har lammat och korna har kalvat så det finns gott om ungar på gården.

Förutom gårdens djur så kommer systrarna Gyding att finnas på plats och ha ponnyridning för den som vill prova på. De var här redan förra året och det var verkligen populärt med ponnyridningen. Lena Celander kommer också tillbaka detta året med sina egenhändigt sydda barnkläder med djur- och traktormotiv, berättar Ingrid.

Annons
banner cx 60

Vid lunchtid tänds grillen och det kommer att finnas korv och hamburgare att köpa. Andra uppskattade inslag är den tipsrunda med fokus på djur- och naturfrågor som hela familjen kan hjälpas åt med, samt chansen att få provsitta en riktig traktor. Det finns också möjlighet att få skriva eller rita en hälsning till djuren på balar precis som förra året. Vi fick fantastiska balar då så därför har vi med det inslaget igen. En nyhet för året blir det också. Man kommer att kunna ge namnförslag till två lamm som ska ”döpas”, en tjej och en kille, avslutar Ingrid och hälsar alla hjärtligt välkomna.

Text: jessica@espressomedia.se

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy