Espresso – Din lokala tidning

Öppna Gruppen är på Jordgubbslandet

För ett år sedan flyttade Osby Kyrkas Öppna Gruppen från Församlingshemmet till före detta konfirmationslokalen som ligger vid Prästgårdens Förskola. Det är den röda byggnaden som har fått det passande namnet Jordgubbslandet.

Öppna Gruppen är en mötesplats för mammor, pappor och/eller mor-/farföräldrar med barn. Allt om Osby var på besök med vår skolpraktikant Panadda en tisdag nu i april. Det var många mammor som var där med bebisar och äldre syskon för att ta del av Öppna Gruppens sociala tillvaro med musik, rörelser och den obligatoriska fikan. När vi kom satt redan mammorna med sina söta bebisar i ring och kyrkomusiker Ingrid Almfjord skulle precis sätta sig ned för att börja spela och sjunga tillsammans med mammorna.

– Vi har fantastiska engagerade föräldrar som kommer hit med sina små varje gång och det är så kul att se dem här och få följa barnens utveckling från gång till gång, säger Ingrid.

Kontaktyta till olika verksamheter
Förskollärare Johanna af Sillén satt också med. I famnen hade hon en stor björn med vilken hon gjorde olika rörelser som mammorna i sin tur gjorde med sina barn. Det kunde till exempel vara att björnen skulle hitta sin mage, då började mammorna att peka på barnens magar.
Johanna är ansvarig för Öppna Gruppen som har öppet på tisdagar och torsdagar från klockan 09.00-11.00.

– Det är en kontaktyta till församlingens olika verksamheter som till exempel Allsång, körprojekt, förskola, fritids m.m. samtidigt som det är en mötesplats. Vi vet om att många mammor har blivit bekanta med varandra här och sedan har vänskapen fortsatt i många år, berättar Johanna.

Nöjda föräldrar och barn
Vi passade på att intervjua mammorna och de svarade oss samspelt att det är en mysig stund, och att de kommer till Öppna Gruppen varje gång för att få träffa andra föräldrar, vara sociala, för musikens och för rörelsernas skull samt för gemenskapen och för den goda fikan.

Text och Foto: anita@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy