Espresso – Din lokala tidning
dsc9725

Ormar på Biblioteket

HÖSTLOV. När Sir Väs precis hade kommit till rätta på Skansen var det dags att släppa loss ormarna på biblioteket i Osby. Och oj, vad många som ville komma och träffa trevliga reptiler.

Både kö och ormar ringlade sig i biblioteksgångarna när Stefan Sandinge från Troopiska rum Zoologiska i Genevad hälsade på med sina reptilkompisar – från skäggagamen Knut till kungsboan Athena.

– Det är tredje gången jag är i Osby, och det blir väl lite av ett utbildningstillfälle, framförallt för föräldrarna, som ofta är mer skeptiska än barnen. Reptiler är trevliga husdjur, och ett bra alternativ om man till exempel är pälsallergiker.

OFARLIGT BETT – STINKANDE BAJS

– De är inte farliga. De skulle kunna bitas, men det har aldrig hänt. Däremot kan de bajsa på er, och det luktar riktigt illa – särskilt om det är Knuts bajs, säger Stefan innan den nyfikna och möjligen lite nervösa skaran gör sig redo för att hälsa på djuren.

KÄNNER LUKTEN MED TUNGAN

Många vill mata sköldpaddorna med salladsblad, och Knut verkar trivas med att hoppa från famn till famn. När det är dags för kungsboan Athena att komma upp ur sin låda ber Stefan alla att backa några extra steg.

– Ormar känner lukter med tungan, när hon har slutat att vifta med den så har hon tagit in rummet, förklarar Stefan.

dsc9647
Närkontakt med en kungspyton för modiga Atle.

Atle är en av de modiga besökare som håller en av ormarna i ett stadigt grepp.

– Det var häftigt, jag gillar ormar, säger han när han har lämnat den vidare.

– Jag är inte lika förtjust, konstaterar mamma Linnéa.

TEXT&FOTO: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x