Espresso – Din lokala tidning
bild 1

Osby Glas och Lions Club i Osby – i samarbete

Strax innan jul beslutade Osby Glas och Lions i Osby att gå samman i en lokal aktivitet.
Osby Glas har under några år sponsrat fyra idrottsföreningar i kommunen. Nu breddar man sin lokala satsning att värna om invånare, handel och föreningar. Samma som Lions Club i Osby månar om. Så man kan då säga att det sa klick kring denna aktivitet.

Bred hjälpverksamhet
Osby Glas beslutade att skänka 75 % av sin sponsring till Lions Club Osby och att låta föreningen fördela dessa pengar inom de ramar som Lions har. Resterande 25 % gick till ”Tillsammans hjälps vi åt-Osby”.
Lions Club Osby har ett fungerande nätverk vad gäller behov till utsatta grupper inom kommunen och till föreningar. Lions arbetar med kuratorer, skolsköterskor och diakoni som fångar upp de verkliga behoven. Några exempel som fick ta del av samarbetet är kyrkan jul i gemenskap, kyrkans Lucia, tandläkare för en privat person, ensamstående mamma, glasögon behov till privatpersoner samt ett litet bidrag till 13 föreningar.

Ökat behov
Lions Club i Osby ser just nu ett större behov än någonsin när det gäller att hjälpa utsatta människor inom kommunen. Som många vet går 100 % av de insamlade medel som Lions jobbar in till just hjälpverksamheten och av detta skall minst 50 % gå lokalt. Så Lions motto ”Hjälp Lions Hjälpa” är just vad Osby Glas tänkte på när de tog sitt beslut.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x