Espresso – Din lokala tidning
burt

Osby konsertförening hyllar Burt Bacharach

Lördagen 4 maj arrangerar Osby Konsertförening en konsert till Burt Bacharachs minne i Osby Församlingshem. Medverkande är sångare och musiker från bygden.

Fröet till konserten såddes förra året då några styreslemedlemmar träffades och talade om Burt Bacharach, som då precis hade avlidit, nästan 95 år gammal. Alla som känner Tord Martinsson vet att han är en stor beundrare av Bacharachs musik och det visade sig att Tord gjort ett arrangemang för både stråk- och blåsorkester, solo- och ensemblesång samt kompsektion i ett medley med nio Bacharachlåtar – t.ex. ”Raindrops keep fallin´ on my head” och ”Always something there to remind me”. Förslaget att använda det och flera andra låtar ur Burt Bacharachs stora låtskatt föll i god jord i konsertföreningens styrelse och nu har Underhållningsorkestern, Osby-Ö.Göinge Kammarorkester, kompgruppen, sångsolister och körsångare i Osby Kyrkokör, ”Tonsnäckorna” och ”Just for Fun” repeterat in låtar som ska framföras av alla medverkande tillsammans eller var för sig.

Vårkonserten har tidigare år varit ett samarrangemang mellan Konsertföreningen, Musikskolan och Osby Församling men för att göra Bacharachs låtar rättvisa är det i år en större satsning med specialskrivna arrangemang för fler medverkande. Konsertföreningen har därför sökt projektbidrag från Sparbanksstiftelsen och även blivit beviljade ett sådant, vilket är glädjande.

Förutom ovannämnda körer och orkestrar medverkar Ingrid Almfjord – sång, Bengt Almfjord – klaviatur, Mats Lindskog – bas, Jonatan Almfjord – gitarr och Tord Martinsson – trummor. Ylva Palmgren är konferencier. Det blir inget café som det brukar vara på vårkonserten, men i pausen serveras förfriskningar.

Välkomna till en härlig eftermiddag med mycket musikglädje i Osby Församlingshem!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x