Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2023 10 19 kl. 10.46.41

OSBY PARCA – Ett växande företag med lång tradition

NÄRINGSLIV. Osby Parca har en genuin koppling till Osby näringslivs historia. Företaget härstammar från Osby Pannan. Trots detta har Osby Parca varit tämligen okänt för de flesta lokalt. Troligtvis på grund av uppköp och att driften utgått från andra företag och orter. Men nu är det slut på det. Osby Parca vill ut i ljuset och bli ett erkänt och välkänt företag – med placering i Osby.

Under hösten anställdes en VD till företaget. Valet föll på Roger Quist som trivs väldigt bra med företagets nya utmaningar.

– Här finns en enorm vilja att stå på egna ben, förklarar Roger. Engagemanget är på topp och har påverkat utvecklingen. Nystarten har skapat en fantastisk reaktion. Redan under slutet av 2021 så hade man halva budgeten för 2022 som order.

BRA TAJMING

Man ska inte förringa kraften i att ha Nibe i ryggen.

– Det ger oss både en trygghet och möjligheter, menar Roger. Nibe är en fantastisk ägare som står för så mycket.

Osby Parcas huvudfokus är att bidra till omställningen där fjärrvärmeverk och företag byter ut oljepannor till miljövänliga alternativ.

– Intresset och behovet är stort, menar Roger. Våra lösningar passar både marknaden och landets intentioner, något som kommer att påverka företaget positivt framöver.

AVGÖRANDE MED SERVICE

Marknaden för pannor med miljövänligt bränsle är stor. Produktion finns i flera länder. Det man tyvärr missar ibland är att pannor kräver service.

– När man väljer oss så ingår vår kunskap och service. Serviceområdet utvecklas parallellt, något som vi ser som en enorm fördel jämfört med att välja lösningar som inte finns i landet. Ledtider, lokal service, support är oerhört kostsamt om man väljer fel. Våra kunder behöver inte utgå från våra alternativ. Vi utgår efter behovet. Så skräddarsyr vi en lösning.

STOR KAPACITET

Osby Parca har stor kapacitet inom fler områden och kan jobba parallellt med legoproduktion eller all verkstads. Vi måste ha en stor kapacitet för att kunna ta oss an stora projekt, det innebär att vi periodvis har resurser till att hjälpa lokala företag med klipp, svets, lack, montering etc.

– Möjligheterna ökar dessutom efter hand som vi får fler projekt, berättar Roger. Redan idag har vi flera olika lokala samarbeten.

BEHÖVER BLI FLER

Orderingången och intresset har redan nu i mars tryggat hela året. Det innebär samtidigt att Osby Parca redan nu måste börja rekrytera mer personal.

– Vi har på kort tid utökat personalstyrkan, men behöver fler verkstadsarbetare, förklarar Roger. Vi kan erbjuda ett flexibelt arbete, en välkomnande miljö och utbildning/utveckling inom flera områden. Framför allt kan vi erbjuda trygghet med ett arbete inom ett område med stor efterfrågan.

”PERSONALEN – VÅR STYRKA”

Osby Parca har ett ursprung från välkända Osby Pannan. Under de första 85 åren så har nuvarande företag haft flera ägare som exempelvis SAAB, Enertech innan det blev Nibe. Idag jobbar drygt 30 personer på företaget. Nästan alla är vad man kallar gamla trotjänare.

– Ja vår personal är vår största styrka, menar Roger. Både för den kompetens och erfarenhet de har, men också för att de varit företaget trogna. Det går inte att nog betona hur viktigt det är med rätt folk. Därför jobbar vi mycket med trivsel och utveckling. De som väljer oss ska känna att de gjort ett bra val.

”HÄFTIG RESA FRAMFÖR OSS”

Framtiden ser väldigt positiv ut för Osby Parca.

– Det mesta går vår väg just nu, säger Roger. Vi drivs som eget företag och har Nibe som ägare. Våra produkter och vårt kompetensområde är eftertraktat. Marknaden växer och vi är rustade och älskar det vi gör. Vi har dessutom världens bästa medarbetare. Men vi behöver bli fler som vill vara med på en häftig resa, avslutar Roger.

TEXT:JOHNNY@ESPRESSOMEDIA.SE

Vår verksamhet inleddes redan 1935 i ett skånskt garage och idag erbjuder vi ett brett sortiment av produkter för värme och ånga. Utbudet innehåller elpannor, olje- & gaspannor och fastbränslepannor, men även tillhörande utrustning som bränsleförråd och rökgasfilter. Våra pannor och panncentraler ritas och byggs i skånska Osby och här har vi även lager och kontor.

I samarbete med våra leverantörer kan vi leverera kompletta lösningar med till exempel brännare, säkerhetssystem, bränsleförråd, rökgasreningsutrustning och vattenreningsutrustning.

Årsomsättningen är ca 65 M. SEK, bolaget har 31 anställda och är placerat i Osby.

OsbyParca AB är sedan årsskiftet ett fristående dotterbolag i Nibe Industrier AB och står inför en spännande tillväxtresa.

Läs gärna mer på www.osbyparca.se

1/3

VI VÄXER OCH BEHÖVER ANSTÄLLA NY PERSONAL

Vi söker nu nya medarbetare som kan vara med och utveckla bolaget. I rekryteringarna samarbetar vi med Wikan Personal.

Servicemontör Dina arbetsuppgifter.

Vi söker nu en servicemontör till OsbyParca AB. Som servicemontör utför du service samt nyinstallation på pannanläggningar runt om i Sverige och Norge. Arbetet utförs mestadels självständigt, men kan även innebära större montage tillsammans med andra kollegor från OsbyParca AB och/eller andra samarbetspartners. Du utgår ifrån vår fabrik i Osby, där du har både arbetsledning och övriga kollegor. Arbetet kommer att innebära oregelbundna tider och en del övernattningar under vardagarna, men i stor möjlighet att påverka den egna arbetstidens förläggning.

Din bakgrund/dina egenskaper: Du är praktiskt lagd, gärna utbildad svetsare eller har motsvarande erfarenhet. Du gillar utmaningar och ser en tillfredsställelse i att varje dag utföra uppdrag hos nya och befintliga kunder. Du har en hög social kompetens och lätt för att ta dig fram bland våra kunder, men uppskattar att arbeta självständigt där du kan styra ditt eget arbete.

Det är en stor fördel om du arbetat som resande montör tidigare, och är medveten om vad montörsarbetet innebär rent praktiskt. Du har körkort med minst behörighet B. Behörighet för truck och lift är meriterande.

Information och kontakt

För mer information eller frågor kring tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Andreas Håkansson på 044-590 65 07.

Verkstadsarbetare Dina arbetsuppgifter.

Vi söker nu verkstadsarbetare till OsbyParca AB. I arbetet ingår kapning, svarvning, plåtbearbetning, montering och svetsning. Arbetet erbjuder stor flexibilitet i arbetsuppgifterna då verkstaden jobbar som ett stort team, och hjälps åt där det behövs bäst. Det innebär också stora möjligheter till att lära sig arbetsuppgifter man inte känt sig så hemma med tidigare. Arbetet utförs dagtid, vardagar måndag till fredag.

Din bakgrund/dina egenskaper: Du är praktiskt lagd, gärna utbildad verkstadsarbetare eller motsvarande erfarenhet. Du trivs att jobba i lag, och uppskattar en stor variation i dagens arbetsuppgifter. Du känner en stolthet i ditt yrke och att alltid utföra ett förstklassigt arbete.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av svetsning. Behörighet för truck och lift är meriterande.

Information och kontakt

För mer information eller frågor kring tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Andreas Håkansson på 044-590 65 07.

Ekonomiansvarig Dina arbetsuppgifter

Som ekonomiansvarig kommer du att vara ansvarig för den löpande redovisningen, leverantörs- och kundreskontra, upprättande av månadsrapportering samt årsbokslut. Eftersom vi är en del i Nibe Industrier AB ingår en del koncernrapportering i arbetsuppgifterna. Du rapporterar direkt till företagets VD och sitter med i företagets ledningsgrupp. Då bolaget står inför en nystart, får du som ekonomiansvarig stora möjligheter att påverka ditt eget arbete och de rutiner som innefattas. Du kommer att få ett stort stöd från kollegorna i koncernen.

Din bakgrund/dina egenskaper

Du som söker har relevant utbildning inom ekonomi och redovisning eller har anskaffat dig likvärdig erfarenhet genom tidigare arbete. Du har en analytisk förmåga och ett konsekvenstänk. Vidare har du god förståelse för hur flödet fungerar genom hela ekonomiprocessen och trivs med att jobba med deadlines för redovisning och rapportering. Du är trygg i din roll och är van att arbeta både självständigt och tillsammans med kollegor. Du har god datorvana och är van användare av Office-paketet samt har erfarenhet av något ekonomisystem. Har du tidigare arbetat med Monitor är detta ett plus. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper! Vi söker dig som är flexibel, positiv, engagerad och lyhörd. Du är bra på att ta egna initiativ, samarbeta och är intresserad av att lära dig nytt. I ditt arbetssätt är du effektiv, strukturerad och har stort ordningssinne.

Information och kontakt

För mer information eller frågor kring tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Johanna Fondell på 044-590 65 02.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x