Espresso – Din lokala tidning

Osby Rotaryklubb

En human organisation som stöttar samhället

Allt om Osby träffade Erling Paulsson, som är ordförande i drogprojektet och Bengt Larsson som sitter med i projektet i Osby Rotaryklubbs regi. Det var förresten Bengt Larsson som startade Drogkomittén en gång i tiden.

Ni har precis varit och ekonomiskt stöttat Pulsens drogfria discoresa till Balders som ni har samverkat med ett bra tag nu. Varför gör ni detta?

Först så vill jag påpeka att Pulsen och deras personal gör ett fantastiskt bra jobb. Och vi ville hjälpa till i samhället men visste inte hur, så vi tog kontakt med Pulsen för tre år sedan och det var då vi med gemensamma krafter kom fram till att de behövde ekonomisk hjälp till bl.a. de drogfria discoresorna. Vi är ju trots allt bara lekmän men har den ekonomiska resursen till att kunna hjälpa till och det behövs verkligen att vi stöttar ungdomarna till ett drogfritt disco och att de skall avstå droger, berättar Erling.

Ungdomar skall avstå från att testa knark, och det bästa sättet att nå dem på är via deras föräldrar, mor-/farföräldrar så att de får till sig informationen på ett lustfyllt sätt. Vi har stått utanför Systembolaget här i Osby, där vi delade ut information till dem som skulle besöka butiken, och det var bra mottagning av vårt budskap. Det kan vara kända personer som pratar från egen erfarenhet, det kan vara via skolan som ger info till eleverna och näringslivet kan hjälpa till med att stötta ekonomiskt, säger Bengt.

Stöttar även andra projekt
Rotaryklubben har även stöttat andra projekt ekonomiskt som t ex Orkideérna ute i Mjöbygget i Visseltofta.

Där det var över 1 000 olika arter på en äng, det var ett populärt besöksmål också, fortsätter Erling.

Nya medlemmar välkomna
Osby Rotaryklubb startade i april 1956, så det är ett tag som klubben har funnits.
Idag är de 40 medlemmar men välkomnar alltid nya medlemmar.

Vi tar gärna emot förslag på projekt som vi kan stötta ekonomiskt också, men det måste medföra samhällsnytta, menar Erling och Bengt.

Fotnot: För medlemskap kontakta Suzanne Dahlin som är ordförande i medlemskomittèn på info@suzannedn.se

Text och foto: Anita B Svensson

]]>

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy