Espresso – Din lokala tidning
default

Osbys första enhetshotell inflyttningsklar i höst

Intresset för enhetshotell med friköpta lokaler är stort i landet. På många håll byggs det nytt som sen säljs till småföretagare och privatpersoner. Du får en egen lokal till förvaring eller till din verksamhet. Du får också ett antal grannar med ett gemensamt intresse. Du inreder precis som du själv vill. Snart står en byggnad inflyttningsklar i Osby.

Byggnaden hittar du på Osbys nya handels-, aktivitet och företagsområde i nordöstra delen av samhället. Projektet har fått namnet 72 kvadrat, vilket då anger storleken på enheterna som byggnaden innehåller. Höjden är generös och gör det även möjligt för den som vill, att bygga till en övervåning.
– Ja tanken är att ge ägaren en flexibel enhet som går att forma utifrån egna förutsättningar, berättar en av de fyra delägarna, Per Sahlin.

Färdig i höst

skarmavbild 2023 06 22 kl. 15.15.43


Byggnaden är rest och inom kort påbörjas installationer av olika slag, för att stå inflyttningsklar efter semestern.
– Enheterna ligger ute till försäljning. Via vår mäklare, Fastighetsbyrån, så finns det mer information och kalkyler att ta del av, berättar Daniel Malm, som tillsammans med Per, Jan Lindsten och Ulf Jönsson bildar företaget Djup.
– Exakt när vi har allt på plats är oklart men vi räknar med att de första får tillträd i början på hösten.

Finns enheter kvar


I dagsläget är c:a en tredjedel av enheterna tingade. Flera har hört av sig men vill avvakta och se hur det ser ut när det är klart.
– Vi överlåter den delen till Fastighetsbyrån, menar Per. Men visst går det bra att kontakta oss direkt om man har några frågor. Vanliga funderingar handlar om inredningen och vilka möjligheter det finns att påverka. På det stadie vi är nu så finns alla möjligheter till anpassning.

En bra affär


En egen lokal är en investering. Hyran blir en avbetalning som på sikt ger dig ett ökat värde och en tillgång.
– Vi följer liknande projekt på andra platser i landet och vet att det över tid är en gynnsam investering, menar Daniel. Oavsett om du vill ha ett utrymme till sin verksamhet eller privat så får du jämföra med alternativet att hyra. Med 72 kvadrat så äger du din fastighet och kan i princip göra vad du vill med den. Du betalar dessutom till dig själv och över tid ökar både värdet och din ägarandel. Så det blir en bra affär helt enkelt.
– Ja varför hyra när du kan äga, tillägger Per.

Ta reda på mer


Kontakta Fastighetsbyrån för mer fakta och kalkyler. Du kan också kontakta någon av de fyra delägarna för detaljfrågor. Det finns i skrivande stund ett antal enheter lediga. Påbörjad inflyttning beräknas till september-oktober 2023.
På vår hemsida finns mer information kring projektet och alla kontaktuppgifter du behöver. www.72kvadrat.se

Fakta om enheten


Din fastighet är på ca 72 kvm (6x12m). Samtliga enheter inkluderar en vikport med fönster för bra ljusinsläpp. Enheterna är förberedda för wc och handfat. El, vatten och avlopp finns framdraget till samtliga enheter. Du kan även inreda med ett pentry och dusch. Kommunalt VA och el finns framdraget till varje fastighet. Höjden ger dig möjlighet till att bygga på en övervåning.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x