Espresso – Din lokala tidning

Osteopati – hjälp till självläkning

Kattarp mellan Osby och Broby ligger Staffan Jönssons mottagning vid namn Staffans Osteopati. Här behandlar Staffan allehanda kroppsliga problem utifrån osteopatins grundtanke att kroppen är en helhet med en självläkande förmåga.

Osteopati är en manuell behandlingsform som syftar till att hjälpa kroppens självreglerande och självläkande system. Behandlingen består av lätta och behagliga tekniker, med händerna som verktyg. Genom de olika teknikerna kan hela kroppen behandlas; allt från inre organ till muskler, bindväv, lymfsystem, skelett och leder. Då varje person är unik kan valet av behandlingsform och teknik variera.

Rygg- och nackbesvär, led- och muskelvärk, inflammationer, huvudvärk, förslitningsskador, stress, akuta och kroniska besvär är alla exempel på tillstånd som Staffan kan behandla.

– Behandlingen grundar sig alltid på patientens sjukdomshistoria och en fysisk undersökning som innefattar medicinska, neurologiska, mekaniska och ortopediska tester. Därefter formuleras en diagnos och en behandlingsplan, som alltså är unik för varje patient, berättar Staffan, som har både svensk examen (Osteopat DO) och en internationell fil.kand (Bachelor of Science in Osteopathy).

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x