Espresso – Din lokala tidning
vita skolan

Östra Göinge kommun startar “Skolresan 2030”

 Östra Göinge kommun har under de senaste två åren arbetat intensivt med att kartlägga skolsituationen och planera åtgärder för att vända en, sedan länge, negativ trend. Nu siktar kommunen på att till år 2030 ha nått ett genomsnittligt meritvärde om 230 poäng för elever som slutar årskurs 9. 
Gillet

Gillet har en tusenårig historia och peakade under medeltiden både i städer och byar runt om i hela Europa. Ett gille var en ekonomisk och/eller juridisk överenskommelse och en bra sådan behövde manifesteras med fest och gemenskap! Vår överenskommelse heter Skolresan 2030, där politiker och förvaltning har skakat hand på att satsa extra på Östra Göinges elever. Det är en bra deal och det ska vi fira! 

Fest och gillestart 31 augusti

Hamburgare grillas utomhus på alla skolor och förskolor Pidde P uppträder på Prästavång. Hoppborg på Kviingeskolan Invigning av rastbod med roliga aktiviteter på Snapphaneskolan Ledstjärnorna har aktiviteter med Fritidsbanken som stöd.

Många aktiviteter under hela september

Skolledardagen den 3 september firas redan den andra, De blir festligheter med kick off på Göinge Utbildningscenter. Några dagar senare så lanserar Måltidsenheten “förmiddagsmål” – ett mellanmål på grundskolorna. Läskunnighetsdagen (UNESCO) uppmärksammas med firande att vi kan läsa, individuell på respektive skola.

Internationella dagen för demokrati (FN) 

30 08 cs3

Under hela månaden så uppmärksammas viktiga dagar. En sådan dag är Internationella dagen för demokrati (FN). Den 15 september, firas demokratin runt om i världen. Den internationella dagen för demokrati uppmärksammar att det är lika viktigt nu som alltid att demokratin värnas och främjas. 

Internationella dagen för demokrati inrättades av FN 2007 och uppmärksammades för första gången 2008. Just 15 september markerar det datum då IPU, internationella parlamentariska unionen, antog sin universella deklaration om demokrati. Deklarationen, från 1997, bekräftar demokratiska principer och en demokratisk regerings grunder och arbete

Vernissage och utställningar på Biblioteken

Bubbel och mingel för allmänheten där barn visar sina alster. 

Alla hälsas välkomna till Broby bibliotek den 17 september kl. 11.00 (i samband med familjelördag) Glimåkra 19 september kl. 15.00 Hanaskog 20 september kl. 15.00 Knislinge och Sibbhult 22 september kl. 15.00 

Utställningen finns kvar på biblioteken en vecka in i oktober månad. 

Fler dagar som firas

Europeiska språkdagen den 26 september firas då många har olika språk i Östra Göinge. Därefter firas “alla soffpotatisars dag”. Det blir vila och kolhydratuppladdning med Dagens pasta inför dagen efter då det är Idrottens dag samt Skoljogg. 

FINAL med idrottens dag och Skoljogg

Glimåkraskolan och Mölleskolan ordnar med superfrukost samma dag så att det blir många varv till Skoljoggen (som i år firar 40 år!). Det blir alltså en häftig och viktig månad för skolor och elever i Östra Göinge. Många viktiga saker uppmärksammas. Skolresan har dock bara börjat.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x