Espresso – Din lokala tidning

Ovan med gåvan

De flesta av  oss gillar att ge. Oavsett om gåvan är en komplimang eller present. Känslan av att ge är mycket stark för den får oss att må bra. Men det gäller också när vi tar emot. Kanske inte alltid för innehållet utan för vad det betyder. Ändå är det just detta vi ofta förminskar och förringar.

”Vad ska man ge till någon som har allt” ”Nej ni hade inte behövt” ”Inte ska väl jag” ”Köp inget” Vi angriper gåvan innan vi ens tänkt tanken klart. Trots att vi vet att generositet är dubbelbottnat. Den ena sidan att ge utan att förvänta dig mer än ett tack tillbaka. Den andra sidan när du tar emot så kan du vara generös genom att inte förringa gåvan. ”Nej men, inte hade ni väl behövt … får du en gåva, ta emot den och visa att du glad och tacksam. Var generös även i mottagandet.

Nu närmar vi oss en tid då gåvan är i fokus. Lägg mer energi på givandet och mindre på förminskandet. Dissa inte den känsla som gåvan innebär oavsett om du ger eller tar emot.

Denna tidning är gratis till alla hushåll i tre kommuner. Det är en gåva från oss till alla er med stor hjälp av många givmilda personer och fantastiska företag som valt just oss. Hoppas ni alla tar emot gåvan.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x