Espresso – Din lokala tidning

På lunch med Osby Rotaryklubb

Allt om Osby var med på Osby Rotaryklubbs lunchmöte i början av mars då föredragshållare var sportchefen på OIK, Ted Holmgren samt klubbens slovenske målvakt Mark Vlahovič.

Ett stort antal medlemmar hade slutit upp till klubbens möteslokal på Borgens 2:a våning.
Ted började med att berätta om OIK:s verksamheter som förutom A-laget även omfattar barn- och ungdomssektionen. Klubben har ca 150 aktiva ungdomar, killar och tjejer. Det finns ett önskemål om att dra igång tjejhockey men istider är en bristvara i Osby ishall som används flitigt av OIK och Osby konståkningsklubb. Så en ny ishall är ju en förutsättning för att kunna bedriva detta menade Ted som också tillade; Varje år tappar vi ca 10 ungdomar från klubben helt på grund av det dåliga klimatet i ishallen, de kan inte vistas i hallen utan att bli sjuka. Deras enda alternativ är då att byta förening eller lägga skridskorna på hyllan. Tragiskt för både ungdomarna och för föreningen.
Hockey behöver inte vara dyrt. Det finns utrustning att låna/hyra så det brukar gå att lösa på ett bra sätt. Även Osby kommun via vaktmästarna i ishallen har skridskor för utlåning/ att hyra för den som vill prova på att åka skridskor.

Ekonomiska utmaningar
Sportchefen berättade även om de ekonomiska utmaningarna som klubben har. Störst utgifter har klubbens A- lag. En hockeyklubba kostar mellan 1500 och 2500 kr och det används ca 5- 7 klubbor per spelare och säsong. En målvaktsutrustning som Mark har kostar ca 50 000 kr. Resorna är en annan stor utgift, denna säsong kommer det kosta ca 150 000 kronor då det har varit långa resor framförallt nu i kvalet. Klubben är evigt tacksamma för sina sponsorer.

Kval på gång
OIK skall glädjande nog i mars kvala som ett av fyra lag för att ta sig tillbaka till division 2.
Förutom den slovenske målvakten Mark som har spelat för OIK sedan september i fjol, har klubben även förvärvat spelare från Kanada, Tjeckien, USA och Finland. Det senaste tillskottet i laget är de ryska tvillingarna. Alla i laget kämpar på och det har gett dem mycket bra matchresultat där de har vunnit många matcher.
Mark berättade därefter om sin resa från den slovenska hockeyligan till Osby Ishockeyklubb, och att han tycker om att spela i OIK och trivs bra i Osby.
Både Ted och Mark fick många frågor från Rotaryklubbens medlemmar.
Osby Rotaryklubbs president Krister Weidenmark tackade gästerna och överlämnade en Snapphanestatyett som minnesgåva till Mark.

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy