Espresso – Din lokala tidning
skarmavbild 2023 03 29 kl. 15.08.10

På turné i Skånska bygdegårdar

KULTUR. Skånes bygdegårdsdistrikt presenterar stolt Allkonstnären Brita Björs är sångare, musiker, kompositör, scenkonstnär och pedagog i ett, uppvuxen i Järvsö, Hälsingland men numer bosatt i Malmö.

Hon sysslar med svensk och amerikansk folkmusik, och utnämndes till årets artist på Folk- och Världsmusikgalan 2020. Driver projekten Folkmusikens Queen B, Happy Heartaches, Ett as En fras Kontrabas, The Erotica Project och 1 km musik.

Av 700 sökande fick Brita uppdraget som Skånes bygdegårdsdistrikts allkonstnär. Det innebär att hon kommer att genomföra 15 föreställningar och fyra workshops (varav två för vuxna och två för de yngre) på bygdegårdar i Skåne.

EN FANFAR FÖR HEMLÄNGTAN

Denna lovordade soloshow är en exposé i kärlekssorg, en hyllning till moderskapet och en fanfar för hemlängtan. Brita Björs tolkar världsartisten Beyoncés uttryck via folkmusik och allmogekultur. Iklädd folkdräktsinspirerad popdivakostym framför hon folkvisor i moderna arrangemang, och danssteg som flirtar både med folkdans och Beyoncé-koreografi. Folkmusikens Queen B har sedan premiären för fem år sedan spelats ett 40-tal gånger runt om i Sverige och ska nu få nytt liv i Skåne. Föreställningen har tidigare varit på bygdegårdsturné i Gävleborg, och bygdegårdar är den perfekta inramningen för denna samtida allmogeshow. Föreställningen är ungefär 50 minuter lång.

HÄR KAN DU SE FÖRESTÄLLNINGEN I ÖSTRA GÖINGE OCH HÄSSLEHOLM 29 MARS KNISLINGE BYGDEGÅRD, 6 MAJ FARSTORPS BYGDEGÅRD

TEXT: BYGDEGÅRDARNAS RIKSFÖRBUND

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x