Espresso – Din lokala tidning
Image default

Palsternacksoppa

Palsternacksoppa

Johnny Billinger Palsternacksoppa Palsternacksoppa Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

Ca 250 g palsternackor

5 dl mjölk

5 dl vispgrädde

salt, peppar

200 g  rökt fläsk i tärningar

1 liten knippe persilja

SÅ HÄR GÖR DU

Skala palsternackorna och dela dem i små bitar. Koka bitarna i mjölken tills de blivit lite mjuka (5 min).

Häll över det hela i en mixer och mixa till en slät smet. OBS! Fyll inte ända upp utan ”kör” det i flera omgångar istället. På så sätt kan Du, om det blir för tjockt och grötigt, späda med grädden.

Häll tillbaka den släta soppan i grytan och späd med resterande grädde om inte allt redan har gått åt. Smaka av med salt och peppar. Dra av soppan åt sidan så länge.

Hetta upp en stekpanna och fräs fläsktärningarna i torr panna utan stekfett.

Gör ett sista uppkok av soppan innan servering och häll över fläsktärningarna och den hackade persiljan.

ÖVRIGT

Den här rätten är ett försök att visa på kontakterna med kontinenten, som ju alltid varit speciellt för den skånska maten. Från vårt närmaste land söderöver har vi inspiration att efterlikna en soppa som i Tyskland kallas för ”kejserlig” potatissoppa. Att som här använda sig av den sötaktiga palsternackan istället tycker vi gör den ännu mer ”kejserlig”. Enkel och snabblagad soppa när man vill ha en förrätt eller en enkel middag.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x