INGREDIENSER
500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
½dl ströbröd
3 msk fransk senap
3 msk soya
2 dl vispgrädde
smör till stekning
Lökgarnityr:
4 gula lökar
smör till stekning
2 dl köttbuljong
hacka persilja till garnering
SÅ HÄR GÖR DU
Skala och finhacka löken till färsen och stek den mjuk i smör utan att den tar färg. Låt svalna.
Blanda färsen med ägget. Tillsätt löken och övriga ingredienser och blanda till en smidig smet.
Forma färsen med blöta händer till mindre biffar.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida.
Skala och skiva löken till garnityret. Stek den mjuk på svag värme i smör. Häll i buljongen och låt alltsammans koka en stund.
Servera pannbiffarna med löken, kokt eller stekt potatis och grönsaker. Garnera med persilja.
ÖVRIGT
Denna kära gamla favorit. Bara namnet gör oss glada! Smörslunga löken och använd mustig köttbuljong, men se till att löken behåller lite av sin spänst. Servera sedan biffarna med riktigt mycket lök, sky och kokta legymer. Öl av pilsnertyp passar utmärkt till denna rätt! Bo Martinsson.