Espresso – Din lokala tidning
Image default

Pannbiff med Lök

Pannbiff med Lök

Johnny Billinger Pannbiff med Lök Pannbiff med Lök Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

500 g nötfärs

1 gul lök

1 ägg

½dl ströbröd

3 msk fransk senap

3 msk soya

2 dl vispgrädde

smör till stekning

Lökgarnityr:

4 gula lökar

smör till stekning

2 dl köttbuljong

hacka persilja till garnering

SÅ HÄR GÖR DU

Skala och finhacka löken till färsen och stek den mjuk i smör utan att den tar färg. Låt svalna.

Blanda färsen med ägget. Tillsätt löken och övriga ingredienser och blanda till en smidig smet.

Forma färsen med blöta händer till mindre biffar.

Hetta upp smör i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme i 4-5 minuter på varje sida.

Skala och skiva löken till garnityret. Stek den mjuk på svag värme i smör. Häll i buljongen och låt alltsammans koka en stund.

Servera pannbiffarna med löken, kokt eller stekt potatis och grönsaker. Garnera med persilja.

ÖVRIGT

Denna kära gamla favorit. Bara namnet gör oss glada! Smörslunga löken och använd mustig köttbuljong, men se till att löken behåller lite av sin spänst. Servera sedan biffarna med riktigt mycket lök, sky och kokta legymer. Öl av pilsnertyp passar utmärkt till denna rätt! Bo Martinsson.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x