INGREDIENSER
600-800 gr blandfärs.
3 skivor vitt formbröd-
½ flaska vichyvatten,
1 gul lök
2 ägg,smör till stekning
salt och peppar
6 rödlökar
4 krossade kryddpepparkorn.
Skysås:
3 dl kalvbuljong
1 msk kallt smör
salt och peppar.
SÅ HÄR GÖR DU
Skär bort kanterna på det vita formbrödet. Blötlägg brödet i vhicyvatten och ägg. Finhacka den gula löken. Fräs den i smör utan den får färg. Låt svalna. Blanda färsen med brödblandningen och löken. Smaksätt med salt, vitpeppar ch kryddpeppar. Forma blandningen till pannbiffar. Stek den i smör.
Koka ihop kalvbuljongen i några minuter. Vispa i smöret och smalsätt med salt och peppar. Skiva rödlökarna. Stek dem mjuka i smör.
Servera pannbiffarna med rödlök, skysås och kokt potatis.
Smaklig spis !
/Bo Martinsson
Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild
ÖVRIGT
Pannbiff är nästan alltid omtyckt och kan varieras. Här är en lite ”lyxiare”variant. Om det blir något över frys in. Eller använd som pålägg på en landgång!