Espresso – Din lokala tidning
Image default

Päron i Vinskumsås

päron,vinskumssås,husmanskostens vänner

Päron i Vinskumsås

Johnny Billinger Päron i Vinskumsås Päron i Vinskumsås Skriv ut
Portioner: 8
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

14-16 st. fina, goda päron

vatten

socker

citronsaft

Kakaopulver

Vinskumsås:

4 äggulor

1 dl strösocker

4 dl vitt vin

1 tsk majsenamjöl

SÅ HÄR GÖR DU

Skala päronen och skrapa stjälkarna. Koka dem nätt och jämt mjuka i sockerlag tillsatt med lite citronsaft. Alternativt: anskaffa färdigskalade päron i sockerlag (finns på burk).

Till såsen vispa ihop äggulor och socker i en kastrull och tillsätt majsenamjölet och vinet.

Låt såsen sjuda på ej för stark värme under kraftig vispning (med trävisp) tills såsen är tjock och pösig.

Häll upp den och vispa såsen kall. Laga ej till den för långt i förväg, ty den kan då lätt tunna ut sig.

Häll upp såsen på ett tunt serveringsfat och ställ päronen häri.

Strö lite kakaopulver ovanpå som lite garnering.

 

Recept i samarbete med husmanskostens vänner.
Bild kan i vissa fall vara mer inspiration än spegla slutresultatet
Testa receptet, kommentera och bifoga bild

ÖVRIGT

Till denna efterrätt passar vitt vin utmärkt eller någon enklare lemonad. Sven Appelgren.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x