Espresso – Din lokala tidning

Påsköppet på Galleri Blomby Gård

Agneta Frostby Blomberg visar upp sin konst med lite nya tekniker

Till påsk öppnar Osbybon och konstnär Agneta Frostby Blomberg upp sitt Galleri Blomby Gård i Sibbarp. Varför inte börja konstrundan i Osby och sedan fortsätta i trakterna runt om. Det finns många duktiga konstnärer häromkring och jag hoppas vi blir fler som ställer ut till påsk i nordöstra Skåne, säger Agneta som även ställer ut på Galleri Hyttmästaren i Glimåkra.

Annons
banner cx 60

Öppet sinne
Agnetas konst och hantverk präglas av hennes öppna sinne för färg, form och material. Jag tänker alltid i färg och form och ser möjligheter i det mesta, där natur, katter, människor, husdetaljer m.m. inspirerar mig.
Nyfikenhet och ett behov av att uttrycka sig genom att skapa driver henne att testa hur hon kan använda olika material och hon älskar oväntade möten.

Olika uttryck
Hennes konstnärliga skapande har tagit sig många olika uttryck under årens lopp. Hon har arbetat med textil i form av vävar och textila bilder, tovade arbeten i ull. Träarbeten i form av nyckelskåp, klockor, ljuslampetter med målade detaljer. Hon tillverkar även keramikföremål i form av rakubrända fåglar och bilder. Agneta blandar också foton, teckningar, tryck och målning i spännande collage, s.k. mixed media. Jag hoppas att jag kan beröra och inspirera alla att kunna uttrycka sin kreativitet på något sätt. Det finns önskemål om att jag ska hålla kurser och det är något jag funderar på, säger Agneta, som hälsar alla hjärtligt välkomna till påskutställningen.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Fotnot: Utställningen har öppet långfredag, påskafton och påskdagen kl. 11 – 17.

Foto anita@espressomedia.se

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy