Espresso – Din lokala tidning

Påsköppet på Galleri Blomby Gård

Agneta Frostby Blomberg visar upp sin konst med lite nya tekniker

Till påsk öppnar Osbybon och konstnär Agneta Frostby Blomberg upp sitt Galleri Blomby Gård i Sibbarp. Varför inte börja konstrundan i Osby och sedan fortsätta i trakterna runt om. Det finns många duktiga konstnärer häromkring och jag hoppas vi blir fler som ställer ut till påsk i nordöstra Skåne, säger Agneta som även ställer ut på Galleri Hyttmästaren i Glimåkra.

Öppet sinne
Agnetas konst och hantverk präglas av hennes öppna sinne för färg, form och material. Jag tänker alltid i färg och form och ser möjligheter i det mesta, där natur, katter, människor, husdetaljer m.m. inspirerar mig.
Nyfikenhet och ett behov av att uttrycka sig genom att skapa driver henne att testa hur hon kan använda olika material och hon älskar oväntade möten.

Olika uttryck
Hennes konstnärliga skapande har tagit sig många olika uttryck under årens lopp. Hon har arbetat med textil i form av vävar och textila bilder, tovade arbeten i ull. Träarbeten i form av nyckelskåp, klockor, ljuslampetter med målade detaljer. Hon tillverkar även keramikföremål i form av rakubrända fåglar och bilder. Agneta blandar också foton, teckningar, tryck och målning i spännande collage, s.k. mixed media. Jag hoppas att jag kan beröra och inspirera alla att kunna uttrycka sin kreativitet på något sätt. Det finns önskemål om att jag ska hålla kurser och det är något jag funderar på, säger Agneta, som hälsar alla hjärtligt välkomna till påskutställningen.

Fotnot: Utställningen har öppet långfredag, påskafton och påskdagen kl. 11 – 17.

Foto anita@espressomedia.se

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy