Espresso – Din lokala tidning

PAULA i australien

Hur hamnade du där?

Sen jag var liten har drömt om att få åka till Australien. När det var dags att ansöka om utbytesstudier på universitetet var Australien ett självklart val. Jag hade även planer på att åka till Kanada eller Italien och studera, men jag är väldigt nöjd med var jag hamnade!

Vad gör du?

Jag läser en termin av min civilingenjörsexamen utomlands. En fantastisk möjlighet då man kan kombinera studier med resor!

Hur ser livet ut (vardag och fritid)?

Vardagarna består av plugg, träning och att umgås med vänner, relativt likt vardagarna hemma (förutom att det var 30 grader varmt i mars och det flyger runt kakaduor på campus istället för skator). På helger och lov brukar vi passa på att resa, har bland annat besökt Queensland, Uluru, Great Ocean Road och ett par nationalparker här i Victoria.

Tillsammans med vänner går jag på museum, äter ute, går ut och dansar, går på zoo eller besöker någon park. I Melbourne finns det så mycket att hitta på, så den ena helgen är aldrig den andra lik, vilket jag gillar. Under mitt Australien-äventyr har jag testat på många saker jag aldrig gjort förut: hoppat bungyjump, provat forsränning, surfat, dykt i Stora Barriärrevet och hoppat fallskärm.

Hur länge har du tänkt stanna?

Jag åkte från Sverige i början av februari och kommer att stanna till mitten av juli. I slutet av juni kommer mamma, pappa och syster och hälsar på, vilket jag verkligen ser fram emot! Vi ska resa tillsammans i tre veckor innan vi beger oss tillbaka till Sverige.

Vad händer härnäst?

Nu gäller att kämpa på de sista veckorna av terminen och avsluta alla kurser. Jag har även roliga saker inplanerade som en surfresa, en vecka i Gold Coast och Byron Bay och eventuellt en tripp till Tasmanien. Familj och vänner brukar fråga om jag bara reser eller om jag faktiskt pluggar också; det är ju resorna som syns mest på Instagram!

Vad händer i framtiden?

När jag kommer hem är planen att jag ska flytta ihop med pojkvännen och plugga klart sista året på min civilingenjörsutbildning. Denna utbytestermin har inspirerat mig att resa mer, men jag antar att jag får hem och landa lite först inför nästa äventyr!

Hur söker man utbildning utomlands?

Jag valde att åka på en utbytestermin som jag sökte via Lunds universitet. Man fick skicka in en ansökan där man rangordnade vilka universitet man helst ville åka till i världen, och beroende på betyg och andra meriter tilldelades platserna. Jag hade turen att få åka till Australien! Att åka utomlands för att plugga är en fantastisk möjlighet att få uppleva ett annat land, man får vänner från hela världen och man växer så oerhört mycket som person. Jag åkte till andra sidan jorden utan att känna en människa här, och det har varit väldigt utmanande, men också väldigt roligt!

Detta är PAULA

Namn: Paula Carlsson

Ålder: 24 år gammal

Bor: Uppvuxen i Osby, flyttade till Lund för att plugga och läser nu en utbytestermin i Melbourne, Australien.

Gör: Pluggar 4:e året till Civilingenjör inom medicin och teknik

Intressen: När jag inte pluggar gillar jag att träna, resa och umgås med nära och kära!

Fakta om platsen: Melbourne, Australien. Staden har blivit nominerad till most liveable city in the world. Här finns allt man kan önska sig: sevärdheter, stränder, shopping, nattliv m.m.

[gallery link="file" ids="10994,10993,10992,10991,10990,10989"]]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x