Espresso – Din lokala tidning
Image default

Pepparrotskött  – ett recept från Per Morberg

pepparrotskött,per morberg

Pepparrotskött

Johnny Billinger Pepparrotskött  – ett recept från Per Morberg Pepparrotskött  – ett recept från Per Morberg Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

Ca 800 g. nötkött, gärna högrev
2 gula lökar eller purjolökar
3 morötter
1 Palsternacka (100gr)
1 bit rotselleri (50gr)
½ msk salt per liter vatten
8-10 vit pepparkorn.
 
PEPPARROTSSÅS
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl buljong från kokningen
1 dl vispgrädde
2-3 msk pepparrot
salt,peppar.
 
Tillbehör
Färskriven pepparrot.

SÅ HÄR GÖR DU

• Lägg köttet i en gryta. Häll på vatten så det täcker. Koka upp och skumma.
• Skala och skär lök och rotsaker i skivor. Lägg ner dem i grytan, tillsätt salt och pepparkorn och låt köttet sjuda tills det är mört, 1½ – 2 timmar.
• Lyft upp köttet och låt det vila i aluminiumfolie. Sila buljongen och spara grönsakerna.
• Smält smöret till såsen i en kastrull. Pudra över mjölet och vispa såsen slät. Späd med buljong lite i taget under fortsatt vispning. Låt såsen koks 5-10 minuter. Smaksätt med pepparroten,-
salt och peppar.
• Servera köttet med grönsakerna, såsen, riven pepparrot och kokt potatis.

ÖVRIGT

En fördel att bo vischan som jag gör är att man kan gräva upp sin egen pepparrot. Sedan river jag den på finaste sidan på rivjärnet för att frigöra så mycket smak som möjligt. God apetit Bengt Arne Larsson

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x