Espresso – Din lokala tidning
Peter Reimers Hemmamatch

Peter Reimers Hemmamatch

IDROTT/KULTUR. Fotografen Peter Reimer har alltid haft ett brinnande hjärta för lokalidrott. Sedan 2017 driver han sajten Hemmamatch.nu där han publicerar bilder av lokala idrottsprestationer.
– Det kan bli 30-40 bilder per match, förra månaden var jag och fotade tolv olika matcher.

Peter Reimer växte själv upp i ishallen i Osby som ung spelare för OIK. Även på fotbollsplanen har han en bakgrund i bland annat Jägersborgs IF. I 13-årsåldern lades dock hockeyrör och fotbollsskor på hyllan och Peter plockade upp trumpinnarna under många år.
– När min grabb började i fotbollsskolan och det som senare skulle bli IFK Osby P03 kom jag på att det hade varit kul att ta med kameran. Det slutade med att jag följde och dokumenterade laget i flera år. Det och följande berättelse är upprinnelsen till Peter Reimers Hemmamatch.

”Alltid brunnit för det lokala”

Peter, som under många år har jobbat som produktfotograf för bland annat Ikea och Affari i Osby fick blodad tand när det gällde sportfoto. Snart var han tillbaka i ishallen för att plåta hockeymatcher.
– Jag började med sportfoto på allvar omkring 2013. Hade väl en tanke om att man skulle kunna sälja bilder, men de blev mest liggande. Jag har alltid brunnit för lokal sport och kom på att jag kunde starta en sajt där jag kunde lägga ut bilderna.
Peter Reimer är numera är ett känt inslag på Osbymatcherna. Samtidigt är det många av de besökande lagen som undrar vem han fotograferar för.
– Det är inte så vanligt med någon som tar ambitiösa bilder i de sammanhang där jag fotograferar. Det är kul att kunna visa upp bra bilder även från de lägre divisionerna i både hockey och fotboll, och tittar man på de bilder jag har tagit över tid så blir det ett fantastiskt dokument över spelet.

Peter Reimers Hemmamatch
Peter Reimer är numera är ett känt inslag på Osbymatcherna. Det kan bli en 30-40 bilder per match.
Inte bara Osby

Även om hjärtat klappar för Osbylagen så hittar även den som håller på andra lag i vårt område en hel del fina bilder på Hemmamatch.
– I början blev det mycket foto ur Osbyperspektiv, men även om det är Tyringe som gör mål i derbyt mot Osby så kan det ju bli en bra bild.
När är du nöjdast? När laget du hejar på vinner matchen, eller när du kommer hem med en riktigt bra bild?
– Faktisk är det nog när man får till den där riktiga pangbilden, skrattar Peter.
– Och som jag brukar säga – Även en förlust kan bli vacker i motljus !
På sajten finns även längre reportage och bildserier där Peter har följt sportprofiler för att dokumentera deras tillvaro.
– Bland annat gjorde jag nyligen ett reportage med Reneé Salomonsson som är assisterande tränare i FC Hässleholm. Hon är ju en gammal IFK Osby-spelare som har gått vidare i karriären.

Text: erik@espressomedia.se

Fotnot: Genom ett samarbete med Hemmamatch kommer ett urval av Peter Reimers bilder även att synas i Espresso framöver.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x