Espresso – Din lokala tidning

Philip fixar trädgården

Hösten innebär mycket arbete för alla som har trädgård. Philip Thuresson såg tidigt en affärsidé i detta, och nu driver han ett företag med tre anställda som gärna hjälper sina kunder med lättare och mer avancerade arbeten.

När Philip Thuresson var 17 år och utan sommarjobb, tog han saken i egna händer. Med en liten traktor åkte han runt med en röjsåg och erbjöd sina tjänster. Nära sju år senare har han sitt eget företag inom trädgårdsskötsel med tre anställda.

Växer långsamt

Philip är uppväxt på landet och har jobbat mycket i skogen. Intresset för naturen har han därför med sig från barnsben. Efter sin utbildning på Naturbruksgymnasiet så blev det mer allvar av planerna.

– Jag började på egen hand men efterhand så har vi blivit fler, förklarar Philip. Framför allt efter det att jag köpte upp en trädgårdsfirma. Men vi växer långsamt. Det viktiga är att vi gör ett bra jobb så att våra kunder är nöjda. Då kommer de tillbaka och talar väl om oss.

Företaget Göinge Naturtrim utgår från Broby och Knislinge, men uppdragen är spridda från Älmhult i norr, Kristianstad i söder och Osby/Hässleholm i väster.

Fokus på trädgård

Det finns många företag inom olika branscher som har trädgårdsarbete som bisyssla.

– För oss är trädgården huvudfokus, menar Philip. Det är där vi är bäst och kan göra stor skillnad för både privatpersoner och företags utemiljöer. Arbetsuppgifterna varierar beroende på säsong. Nu under hösten så vill många ha hjälp med löv och höststädning som innebär att avsluta säsongen. Beskärningar kan man göra under vintern och tidig vår när växterna fortfarande vilar. Viktigt dock att man vet vilka, så att man inte dödar växten. Många vill också ha hjälp med att ta träd. Men vi har också uppdrag med skogsröjning.

Av naturliga orsaker är det svårare att hitta jobb under vintern.

– Ja jag vill ju gärna behålla personalen även vintertid så vi tar även på oss en del andra uppdrag som plattläggning och måleriarbete inomhus. Men också lite småjobb av vaktmästarkaraktär.

Göinge Naturtrims höstarbete

• Höststädning i trädgård

 Häckklippning

• Beskärning

• Borttagning av träd och grenar

• Snöröjning till privatpersoner

Arbete med RUT-avdrag

Philip har idag samarbeten med kunder där hans företag sköter allt i trädgården, men även där de bara gör punktinsatser efter överenskommelse.

– Det mesta vi gör kan våra kunder få RUT-avdrag på, förklarar Philip. Det innebär ett avdrag på 50% av arbetskostnaden.

Det finns dock en skillnad på totalsumman beroende på ålder. Upp till 65 år så får man göra avdrag på upp till 25 000 kr. För dem som är äldre är motsvarande summa 50 000 kr. Du måste heller inte vara fastighets-ägare, det räcker med att du nyttjar fastigheten.

Passa på!

Vintern är lågsäsong för Göinge Naturtrim. Men det finns fortfarande mycket som företaget kan hjälpa till med även om trädgården vilar.

– Ja vi erbjuder alla nya kunder fri körersättning mellan 1 dec till 31 jan. Vi erbjuder alltid gratis förberedande konsultation där vi ser över behoven och ger förslag och pris på åtgärderna.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x