Espresso – Din lokala tidning

Planera dina bygg- och trädgårdsprojekt

När vårens strålar börjar värma är vi många som längtar efter att sätta igång med årets bygg-och trädgårdsprojekt. I mitt jobb som trädgårdsdesigner, där jag också dagligen samarbetar med en arkitekt, möter jag många människor som står i startgroparna för att förbättra och försköna sina hus och trädgårdar.

Det är inte alltid så lätt att veta i vilken ände man ska börja, så därför vill jag dela med mig av några tips!

Annons
banner cx 60

• Skriv ner dina behov och önskemål. Ta papper och penna och formulera din idé. Vilka behov är det som ska uppfyllas med förändringen? Var så specifik som möjligt vad gäller t.ex. funktion, storlek, material och användning.
• Behöver dina planerade åtgärder någon typ av tillstånd och vad krävs i så fall för dessa? Behöver du bygglov eller strandskyddsdispens? Behöver du ritningar för entreprenörer och anläggare? Se till att undersöka noga så att du har koll på läget och ta hjälp om du tycker det är svårt.
• Behöver du entreprenörer och anläggare eller planerar du att göra det mesta själv? Om du behöver hjälp så kontakta i god tid. De duktiga hantverkarna har mycket att göra och du vill säkerställa att du får ditt projekt utfört vid rätt tidpunkt.
• Se till att åtgärden du gör verkligen passar ditt hus och din tomt på ett bra sätt. Det är lätt att bli hemmablind och fastna för första bästa idé. Om du konsulterar en arkitekt eller en trädgårdsdesigner analyserar dessa platsen, huset och dina behov noga och kan med sin erfarenhet komma med helt nya infallsvinklar. Dina investeringar i hus och trädgård ska hålla länge och du ska trivas och känna dig nöjd varje dag.

Annons
banner cx 60

Lycka till med årets bygg- och trädgårdsprojekt!

Eva Uppsäll, Greenery Studio Arkitekt och Trädgård AB, Älmhult

Relaterade inlägg

Espressos lokala gratistidningar

admin

Miljömedveten motion med HHF

Johnny Billinger

Felix i Iran

Ingela Lindström

Laserdome samlar poäng på Galleria Boulevard

Johnny Billinger

Jenny Syrén fann sitt stora intresse i livet

Ingela Lindström

Från hushållstjänster till ledsagning och omsorg

Ingela Lindström

Sparbanken Göinge – Lokala kontor och nöjda kunder

Ingela Lindström

Veterinär Per Josefsson – djurens advokat

Ingela Lindström

Don´t get bitter- get better

Johnny Billinger

Good Morning UF – underlättar för morgontrötta

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy