Espresso – Din lokala tidning
skärmavbild 2022 11 28 kl 09 29 26

Plats för Amatörkonst

UTSTÄLLNING. En gång per år gör konsthallen på Osby Bibliotek plats för konstnärer som har en passion för skapande utan att vara yrkesmässiga utövare. Årets amatörkonstutställningen är igång, och Espresso tittade förbi på vernissagen.

– Jag är ute och går med kameran varje dag, och en del blir utskrifter på canvas. Jag vill fånga naturens skiftningar, och dela  allt det vackra som finns omkring oss  med dem som inte har samma närhet till naturen.

Annika Åkerström bor i Björkeberga och bestämde sig tillsammans med sin dotter Anna för att medverka i amatörkonstutställningen.

– Anna målar fantastiska tavlor, här har hon gjort en tavla utifrån ett av mina foton, som fångar höstljuset fantastiskt!

Lång tradition

Josefine Svensson, Kulturutvecklare, har hängt och tagit emot årets utställning, vers verk spänner från  nåltovade skulpturer i ull till abstrakt måleri och fotografi.

– Det är väldigt spännande att se vad som kommer in – Amatörkonstutställningen är en lång tradition, och i år har vi många som är med som är nya deltagare.

Under hela utställningsperioden kan de som besöker konsthallen rösta på sitt favoritverk – varje utställare får delta med max två bidrag.

– Vinnaren avslöjas på finnissagen den 15 januari, säger Josefine.

Fascineras av skelett

Mikael Falk ställer ut abstrakta tuschteckningar i svart och vitt. 

– Det brukar börja med en form, sedan växer motivet fram. Det har blivit fullt med bilder hämma och nu känns det kul att visa upp dem – särskilt som de sticker ut ganska mycket i sammanhanget, säger han.

My Jönsson har skissblocket framme och tecknar under vernissagen.

– Jag målade bilder till alla mina lärare när jag slutade skolan. Här ställer jag ut målningar av akvarell i tubform. Just nu fascineras jag väldigt mycket av det mänskliga skelettet, berättar hon.

skärmavbild 2022 11 28 kl 16 13 38
Besökare kan delta i omröstningen om Publikens pris. Vinnaren avslöjas på utställningens finnissage den 15 januari.

”Många kreativa”

Cornelia Stark Blankenburg kommer från Tyskland och har bott i Osby en tid. Hennes nåltovade verk ”Häxan” och ” Mamma och barn” står vackert uppställda på varsin piedestal.

– Jag väntade till sista anmälningsdagen innan jag bestämde mig för att vara med. Nu känns det kul att se mina saker bland alla andra. Det är fantastiskt att se att det finns så många kreativa människor som sitter hemma och skapar i lilla Osby!

Text & foto: Erik@espressomedia.se 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x