Espresso – Din lokala tidning

Politik på Haganässkolan

Demokrati och politik har på senaste tiden stått extra högt på agendan på Haganässkolan. För att spegla riksdagsvalet och engagera eleverna i denna viktiga händelse i samhället arrangeras under valår ett Skolval, där Haganässkolan har som tradition att medverka. Alla elever ges då möjlighet att rösta och denna gång landade valdeltagande på 82 procent.

August Olsson som går i trean på teknikprogrammet var ansvarig arrangör på Haganässkolan på uppdrag av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor. Samarbetspartners var Valmyndigheten och Skolverket.

En Demokratidag anordnades på Haganässkolan inför Skolvalet, där representanter från riksdagspartiernas ungdomsförbund bjöds in för paneldebatt. Eleverna fick också ställa frågor för att skapa sig en bättre uppfattning om de olika partierna.

Ett engagemang i samhällsviktiga frågor och en nära relation med vår omvärld är viktigt på Haganässkolan. Ett bra exempel på detta är den jobb- och utbildningsmässa som äger rum på skolan den 10 oktober, där skolan också håller Öppet hus. Här kommer våra olika program att visa upp sig, tillsammans med skolans UF-företag, lokala företag och även andra utbildningsaktörer. Besökarna blir en härlig blandning av elever i årskurs åtta och nio, tillsammans med gymnasieelever, arbetssökande och andra som är intresserade av mässan. Vi kommer alla att mötas i den nybyggda sporthallen på Haganäs. 

Marie Kristina Karlsson

Marknadskoordinator

Haganässkolan

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x