Espresso – Din lokala tidning

Politikerdebatt kring pensionärsfrågor

Den 22 augusti bjuder pensionärsorganisationerna PRO, SPF och SKPF i Älmhult in kommunens politiker och chefstjänstemän till en allmän debatt på Folkets Hus i Älmhult. Detta gör man nu i valtider för att få svar på hur äldreomsorgens framtid kan komma att se ut i Älmhults kommun.

Första gången det hölls debatt mellan politiker och pensionärer var i samband med valet 2014.  Snart är det val igen och nu alltså åter dags för debatt.

– För fyra år sedan var det jättebra respons från våra pensionärer som ville ”grilla” våra politiker. Då fick vi igenom en punkt vid politikerträffen, nämligen demensboendet,  berättar Rolf Roos från PRO Älmhult.

Moderatorn som kommer att hålla ihop frågestunden mellan politikerna och allmänheten är Lennart Karlsson från Strömsnäsbruk.

Många i Älmhult

Allt om Älmhult besökte några representanter från de olika pensionärsföreningarna när de var mitt uppe i planeringen av paneldebatten. Rolf Roos (PRO Älmhul), Synnöve Sjöstrand (PRO Göteryd), Lars Lund (SPF Älmhult), Siv Johansson (SPF Virestad) och Barbro Karlsson (SKPF) är alla mycket engagerade och ser fram emot evenemanget.

– Det finns 3471 pensionärer i Älmhults kommun, och  totalt röstberättigade i kommunen är 12 593 kommuninvånare. Pensionärerna utgör 28,1 % av dem i Älmhult. Rikssnittet är 24 %, vi är långlivade här i Älmhult, säger Lars Lund med ett skratt.

Ställ din fråga

Pensionärsföreningarna uppmanar nu alla pensionärer i Älmhult att komma och ställa frågor till politikerna den 22 augusti. Det kommer att finnas en frågelåda i foajén där man kan skriva ner och lägga sin fråga. Moderatorn läser sedan upp dem för politikerna som får besvara frågorna oförberett.

Passa på att ta chansen att få svar på dina frågor lagom till valdagen.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x