Espresso – Din lokala tidning
KommunLokalt

Politikerna mötte handikapporganisationerna

Nyligen hölls ett möte mellan politiker och handikapp-organisationerna i Ö. Göinge kommun. Syftet var att få politikerna förstå mer om hur många som berörs, vad handikappet innebär. Respektive handikapporganisation beskrev också egna konkreta livssituationer och vad det inneburit för familj och vänner. Alla kunde också ställa frågor till politikerna. Frågor som kom upp var exempelvis:

Demens: Området kräver ett stort behov av många fler utbildade i bemötande. Hur tänker ni politiker ta tag i detta?

FUB: Hur ser ni till att enskilda med behov av assistans inte kommer i kläm mellan arbetsförmedlingen och kommunen?

OCD/tvångssyndrom: Detta innebär ett stort behov av mer kunskap om bemötande, speciellt i skolan. Hur tänker kommunen ta tag i det?

Afasi: Hur ser kommunens på ansvaret om den livslånga habiliteringen som krävs?

Jörgen Svensson reflekterade över habiliteringsersättningen. Från 1999 till 2017 var den oförändrad, samtidigt som löneinflationen varit mer än + 66% Frågan till politikerna var om man tänker fortsätta hantera en grupp som redan ligger lägst ekonomiskt på det sättet?

Många berörda

Totalt berörs mer än hälften av invånarna direkt eller indirekt av personer inom ovan nämnda handikappsområden. Tydlig feedback från politikerna att de fått nya insikter utifrån de olika beskrivningarna.

– Vår förhoppning är nu att detta kommer att påverka framtida kommunala beslut, avslutar Jörgen.

]]>

Relaterade inlägg

Invigning av unik mineral- och fossilsamling

Ingela Lindström

Borgen i Osby fylls med ny kraft

admin

Från Osby till Florida

Ingela Lindström

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

X