Espresso – Din lokala tidning
Image default

Porterstekta Oxrullader

Porterstekta Oxrullader

Johnny Billinger Porterstekta Oxrullader Porterstekta Oxrullader Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

8-10 tunna skivor lövbiff (ca 500 g)

Till fyllningen:

1 gul lök

1 msk smör

1 saltgurka

1-2 msk senap

2 msk persilja

Att koka i:

1 flaska Porter (33 cl)

1/2 dl outspädd svartvinbärssaft

2 msk soja

6 krossade enbär

1/2 tsk timjan

1 köttbuljongtärning

Till såsen:

4 dl spad (se ovan)

3 msk vetemjöl

1 dl vispgrädde

SÅ HÄR GÖR DU

Lägg köttskivorna på en skärbräda.

Skala och finhacka löken. Fräs löken i lite smör.

Skär gurkan i små tärningar.

Blanda lök, gurka, senap och hackad persilja. Fördela fyllningen på köttskivorna och rulla ihop dem. Fäst med tandpetare.

Koka upp ingredienserna till kokspadet i en kastrull. Lägg i rulladerna. Låt koka under lock på svag värme ca 30 min, eller tills köttet är mört.

Sila kokspadet.

Rör ut mjölet med grädden och vispa ner redningen i spadet. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar om så behövs.

Tag bort tandpetarna och lägg ner rulladerna.

Gör en god potatispuré, rör ner lite extra grädde och lägg över moset i

en eldfast form. Ställ in under grillelementet i ugnen tills purén fått en fin yta.

Till serveringen:

Rårörda lingon, saltgurka, och glacerad potatismos.

ÖVRIGT

Ett svalt öl, gärna ett oktoberöl, passar utmärkt till denna rätt!

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x