Espresso – Din lokala tidning
skarmavbild 2023 01 09 kl. 14.13.16

Positivt besked till musikskolan i Osby

Skolverkets beslut ger klartecken för instrumentlektioner under skoltid.Fler elever får möjlighet att delta i Musikskolans undervisning. Skolverket ger nu rektorer möjligheten att återigen bevilja musikundervisning på skoltid.

Ett tidigare beslut som satte stopp för undervisning på Musikskolan under skoltid ledde till att allt fler elever blev tvungna att sluta, nu öppnas möjligheterna upp igen med undervisning före, under eller efter skoldagen. ”En stor lättnad”, säger Åsa Klinthage Andersson som är Musikskolechef.

– Det känns fantastiskt att kunna välkomna alla som vill men tidigare inte kunnat vara med i Musikskolans verksamhet. Elever med skolskjuts har behövt missa skolbussen om de velat gå på Musikskolan eftersom lektionerna bedrivits efter skoltid. Det är många som inte har kunnat fortsätta hos oss som ett resultat av det, säger Åsa.

INDIVIDUELLA BEDÖMNINGAR

Det nya beslutet innebär att eleven gör en ansökan om att kunna delta i Musikskolans undervisning på skoltid. Rektorn genomför sedan en samlad individuell bedömning för varje elev som söker. Om eleven beviljas ledighet kan Musikskolans undervisning ske på undervisningstid, håltimmar och längre raster.

– Nu till att börja med behöver vi hitta ett bra sätt att underlätta för rektorer och föräldrar när det gäller att göra dessa individuella bedömningar för varje elev. När det är gjort öppnar det upp för att elever ska kunna få sin spellektion under skoldagen. Beslutet gör att eleverna kommer få bättre möjlighet att vara med i Musikskolans verksamhet och går helt i riktning med Barnkonventionen som numera är lag, säger Åsa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x