Espresso – Din lokala tidning
powermeet

Power meet startar sommaren i Hässleholm

Under en dag förvandlas Hässleholmsgården till ett paradis av krom och lack för den som gillar amerikanska bilar. Power ”Start och summer” Meet är återigen en tradition i hässleholm, efter pandemiuppehåll och en utflykt till Kristianstad.

– Förra året var helt fantastiskt. Perfekt väder och omkring tretusen bilar, säger Kjell Gustafsson som har jobbat med bilevenemang i snart femtio år.

– Hässleholmsgården är den perfekta platsen, och vi hoppas på en lika fin dag som förra året, säger han.

För Kjell började bilintresset tidigt och redan som 17-åring började han skriva för bildtingnigar. Huvudfokus har alltid varit amerikanska bilar, och det är även det som genomsyrar Power Meet-träffarna.

kjell gustavsson
Kjell Gustafsson, veteran i branschen

– I år kör vi tre stora evenemang. Först ut är Start of summer i Hässleholm den 25 maj, sedan blir det Big Meet utanför Lidköping 4- 6 juli och End of summer i Emmaboda den 31 augusti, säger Kjell.

Och intresset för entusiastbilar har inte givit vika för vare sig pandemitider eller stigande bränsletider, konstaterar han.

– Den som är beredd att åka lite kan hålla sig sysselsatt med biträffar nästan varje dag under hela sommaren. Att bensinpriset har stigit påverkar inte så mycket – man kör ju i regel väldigt lite med de här bilarna. Däremot kan man ju se en del nya trender, och andra bilar som seglar upp som samlarobjekt. Jag såg nyligen en Volvo 850 R T-Gul som såldes för stora pengar nere i Tyskland, och i USA har det blivit populärt med riktigt gamla bilar från 1910-talet och framåt. I vanlig ordning blir det även stor marknad för begagnade bildelar och nostalgiprylar. Det brukar bli väldigt mycket folk, men det är en härlig besökargrupp – det brukar vara lugnare än ett frikyrkomöte, skrattar Kjell.

Årets upplaga av Power ”start of summer” Meet är den 27:e i Hässleholm.

– Jag började med detta 1977, och ett tag var vi faktiskt i Osby – först på idrottsplatsen och sedan nere vid sjön – men då var det mycket mindre. Efter pandemin var vi ett år i Kristianstad, eftersom Hässleholmsgården var bokad. Men nu kör vi igen i Hässleholm för andra året i rad, och vi hoppas på bra väder och många besökare, säger Kjell.

TEXT: ERIK@ESPRESSOMEDIA.SE

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x