INGREDIENSER
8-10 skivor lövbiff (ca 500 g)
1 finhackad rödlök
3-4 msk riven ädelost
2-3 msk osötad senap
Stekning:
2 msk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar.
SÅ HÄR GÖR DU
Koka potatisen eller råstek den i tärningar.
Fräs löken i lite smör några minuter. Låt den svalna.
Riv ädelosten. Blanda lök, ädelost och senap.
Lägg lövbiffarna på en skärbräda. Fördela fyllningen på dem. Vik varje lövbiff dubbelt och fäst med en tandpetare.
Stek biffarna i smör i en stekgryta, ca 1 ½ min på varje sida. Salta och peppara. Häll på lite vatten och gärna 1 msk soya. Servera biffarna med kokt eller råstekt potatis, ärtor och gelé.
ÖVRIGT
Snabbt, enkelt, billigt och Kungligt gott! Vill man laga snabbrätter av kött får man i regel välja skinka, fläskfilé eller kotletter. Av nötkött finns det lövbiff, rostbiff eller entrecote. Detta recept är på nötkött och tar cirka 20 min att laga. Prins Bertil var mycket matintresserad och dessutom mycket kunnig och här är ett av hans recept på kunglig god lövbiff med ädelost,rödlök och senap.