Espresso – Din lokala tidning
Image default

Prins Bertils fyllda lövbiff

Prins Bertils fyllda lövbiff

Johnny Billinger Prins Bertils fyllda lövbiff Prins Bertils fyllda lövbiff Skriv ut
Portioner: 4
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

8-10 skivor lövbiff (ca 500 g)

1 finhackad rödlök

3-4 msk riven ädelost

2-3 msk osötad senap

Stekning:

2 msk smör

½ tsk salt

1 krm svartpeppar.

SÅ HÄR GÖR DU

Koka potatisen eller råstek den i tärningar.

Fräs löken i lite smör några minuter. Låt den svalna.

Riv ädelosten. Blanda lök, ädelost och senap.

Lägg lövbiffarna på en skärbräda. Fördela fyllningen på dem. Vik varje lövbiff dubbelt och fäst med en tandpetare.

Stek biffarna i smör i en stekgryta, ca 1 ½ min på varje sida. Salta och peppara. Häll på lite vatten och gärna 1 msk soya. Servera biffarna med kokt eller råstekt potatis, ärtor och gelé.

 

ÖVRIGT

Snabbt, enkelt, billigt och Kungligt gott! Vill man laga snabbrätter av kött får man i regel välja skinka, fläskfilé eller kotletter. Av nötkött finns det lövbiff, rostbiff eller entrecote. Detta recept är på nötkött och tar cirka 20 min att laga. Prins Bertil var mycket matintresserad och dessutom mycket kunnig och här är ett av hans recept på kunglig god lövbiff med ädelost,rödlök och senap.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x