INGREDIENSER
400 g nötfärs
½ tsk vitpeppar
2 äggulor
2 dl vispgrädde
Salt
smör
Kantarellsås:
200 -300 g kantareller
3 dl vispgrädde + lite soya eller
1 dl vispgrädde + 2 dl buljong
1 msk smör
1 liten gul lök, hackad
salt och peppar
1 msk vetemjöl
hackad persilja
SÅ HÄR GÖR DU
Rensa kantarellerna, dela de största. Låt dem svettas i varm stekpanna. Lägg i smöret när vätskan kokat in.
Fräs en stund och lägg i den hackade löken. Strö över vetemjölet. Rör om.
Tillsätt grädden eller buljong och grädde. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda färsen med äggulor, salt och vitpeppar.
Tillsätt grädden lite i taget och blanda till jämn färs.
Forma åtta små biffar.
Stek dem i smör. Lägg dem i såsen. Låt allt bli genomvarmt.
Strö över hackad persilja vid serveringen.
ÖVRIGT
Dryck: en sval Beaujolais eller något annat lätt rödvin passar bra till.