Espresso – Din lokala tidning
Image default

Prins Bertils Pannbiff med Kantarellsås

Prins Bertils Pannbiff med Kantarellsås

Johnny Billinger Prins Bertils Pannbiff med Kantarellsås Prins Bertils Pannbiff med Kantarellsås Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

400 g nötfärs

½ tsk vitpeppar

Annons
banner cx 60

2 äggulor

2 dl vispgrädde

Salt

smör

Kantarellsås:

200 -300 g  kantareller

3 dl vispgrädde + lite soya eller

1 dl vispgrädde + 2 dl buljong

1 msk  smör

1 liten gul lök, hackad

salt och peppar

1 msk vetemjöl

hackad persilja

SÅ HÄR GÖR DU

Rensa kantarellerna, dela de största. Låt dem svettas i varm stekpanna. Lägg i smöret när vätskan kokat in.

Fräs en stund och lägg i den hackade löken. Strö över vetemjölet. Rör om.

Tillsätt grädden eller buljong och grädde. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Blanda färsen med äggulor, salt och vitpeppar.

Tillsätt grädden lite i taget och blanda till jämn färs.

Forma åtta små biffar.

Stek dem i smör. Lägg dem i såsen. Låt allt bli genomvarmt.

Annons
banner cx 60

Strö över hackad persilja vid serveringen.

ÖVRIGT

Dryck: en sval Beaujolais eller något annat lätt rödvin passar bra till.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x