Espresso – Din lokala tidning

PRO Glimåkra avrundar året

Den aktiva PRO-föreningen i Glimåkra har haft flera arrangemang även såhär i slutet av året. Bland annat så hölls en trevlig julfest istället för månadsmöte.

Modevisning

Onsdagen den 28 november blev det modevisning med Röda Korsets secondhandbutik Kupan. Två av PRO:s manliga medlemmar var med och mannekängade för att visa upp kläderna. Det blev ett mycket uppskattat program som avslutades med kaffe och hembakta kakor därtill.

Blomsterarrangemang

Den 5 december besökte Izabela Kedziora (mera känd som Bella) från Glimåkra blomsteraffär PRO. Izabela visade upp sina färdigheter med blommor och hur man gör olika blomsterarrangemang. Ett mycket omtyckt besök som medlemmarna var mycket glada för. . Visningen avslutades med smörgåsbuffé och kaffe.

Julfest

Föreningen hade inget månadsmöte i december utan i stället en trevlig Julfest med julbord den 12 december. Många medlemmar hade hörsammat inbjudan så det var fullsatt i lokalen och som julklapp fick alla en fin röd ficklampa med texten PRO Glimåkra.

Efter välkomstglöggen så inledde Åke Trussing julfesten med sång och musik. Gospelkörens elever från Glimåkra Folkhögskola framförde ett mycket vackert luciatåg med vackra sånger som hör traditionen till. Restaurang Västergård hade dukat upp ett gediget, stort och välsmakande julbord med alla delikatesser som hör julen till. Under eftermiddagen blev det mera njutbar och uppskattad musik.

Efter en mycket trevlig samvaro avslutades festen med kaffe och dragning på lotterierna som innehöll många fina vinster. Ordföranden framförde ett tack till alla som hjälpt till att förbereda julfesten samt till medlemmarna som skänkt fina vinster till våra lotterier.

Julhälsning från ordföranden

Glimåkra PRO förening är en aktiv intresseförening som erbjuder sina medlemmar gemenskap, reseupplevelser, skratt, sång och glädje.

– Men vi vill också skapa bättre förutsättningar för våra äldre i såväl kommun som på riksplan, betonar ordförande Per af Forselles.

Styrelsens halvårsprogram för medlemsmötena är späckade med sång och musik, föredrag och möjlighet till resor, allt efter intresse. Ett samarbete med ABF står som garanti för kvaliteten på gästartister och föreläsare. Glimåkra PRO står nu inför det nya året med en rad nya heta arrangemang och aktiviteter.

– Vi har när det gäller boule, en mycket aktiv boulesektion och en fantastisk boulebana, som vi på uppdrag av kommunen vårdar själva. Ett förmånligt avtal om banan och klubbhus slöts med kommunen under hösten, vilket Glimåkra PRO är ytterst tacksamma för.

PRO:s egen sångkör och HÅW kapellet underhåller ibland, då de inte turnerar på något uppdrag. Andra aktiviteter är bingo vissa eftermiddagar. Vi har traditionsenligt julbord, påskbord samt en gemensam midsommarfest. Då dignar borden av diverse delikatesser på Västergård eller där vi befinner oss, allt tack vare vår fantastiska festkommitté. Det är sällan under 60 personer på ett medlemsmöte.

– Över 25 % av våra medlemmar sluter upp på medlemsmötena, något vi är ytterst stolta över. Du som är läsare av Allt om Göinge är välkommen som medlem. Glimåkra PRO-förening arbetar för social samhörighet, trygghet och inte minst för en förbättring av de äldres levnadsvillkor.  Välkommen!

– PRO-styrelsen i Glimåkra tillönskar alla sina medlemmar (och eventuellt blivande) en, från hjärtat, riktigt god jul och ett gott nytt år. Tack för det gångna året, avrundar Per af Forselles.

]]>

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x