Espresso – Din lokala tidning
Image default

Prostens Purjosill

Prostens Purjosill

Johnny Billinger Prostens Purjosill Prostens Purjosill Skriv ut
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

400 g urvattnad saltsillfilé

2 dl ättika (12%)

4 dl vatten

6 dl socker

2 dl grov hackad rödlök

4 dl strimlad purjolök

2 msk kryddpeppar

1 tsk krossad vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU

Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull. Koka upp lagen och låt den småkoka ett par minuter tills sockret lösts upp.

Hacka rödlöken grovt och strimla purjolöken. Krossa pepparkornen. Skär sillen i bitar och varva den i en glasburk med rödlök, purjolök och peppar.

Häll den kalla lagen över sillen och låt den stå i kylskåpet minst 1-2 dygn innan serveringen.

ÖVRIGT

Receptet kommer från den skånska Sillakademin, ”Academia Harengus”. Mängden socker är större än vid vanliga sillinläggningarna. Föredrar man ”normal” sötma så minska mängden socker.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentarer
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x