Espresso – Din lokala tidning
Image default

Rabarberkaka

Rabarberkaka

Johnny Billinger Rabarberkaka Rabarberkaka Skriv ut
Portioner: 20 bitar
Nutrition facts: calories fat

INGREDIENSER

3 ägg

360 g strösocker

200 g smält smör

480 g vetemjöl

1 msk bakpulver

2 krm vaniljsocker

4 dl mjölk

1 liter skivad rabarber

0,5 dl pärlsocker

SÅ HÄR GÖR DU

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg, socker och det smälta smöret pösigt.

Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd sedan ner det i smeten.

Rör i mjölken och häll sedan smeten i en bakpappersklädd form/plåt på 30×40 cm.

Skiva rabarbern och fördela bitarna och pärlsockret över smeten.

Annons
flexbanner avdelare 190x250

Grädda i nedre halvan av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna och skär i bitar samt servera med vaniljsås eller vispad grädde. Går bra att frysa in.

ÖVRIGT

Sune Malm

guest
1 Kommentar
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan
Stefan
5 months ago

Gillar generellt inte efterrätter. Men denna är magisk – dessutom har vi rabarber i överflöd i trädgården! <3

Hemsidan använder cookies för att optimera din användarupplevelse. Vi utgår från att du godkänner detta men du kan välja att lämna oss om du önskar. Acceptera Läs om vår integritetspolicy

1
0
Kommentera gärna artikeln – klicka här!x
()
x